Hur ser du på Researcher-rollens betydelse i rekryteringsprocessen?

I takt med att rollerna vi rekryterar till blir alltmer komplexa och specialiserade så är det svårare att hitta relevanta kandidater. I rollen som Researcher är jag dedikerad till att söka fram rätt underlag. Jag säkerställer att rekryteringsprocessen är effektiv, välplanerad och resulterar i att företaget anställer de mest lämpliga kandidaterna för sina behov. Idag är det dessutom viktigt att man erbjuder en positiv kandidatupplevelse för att locka och behålla högkvalificerade kandidater. I min roll säkerställer jag att kandidaterna behandlas respektfullt och professionellt genom hela rekryteringsprocessen, även om de inte väljs för en viss position. Att vårda detta nätverk med jurister är en stor del av mitt jobb. Det är många kandidater som Jurek Law har följt från Young professional till seniora jurister. Det är verkligen häftigt att få vara en partner i karriären!

Tror du att AI kommer förändra sättet du identifierar kandidater?

AI kommer spela en allt större roll i rekryteringsprocessen genom att automatisera och effektivisera kandidatidentifiering och urval. Det kommer leda till snabbare, mer objektiva och mer träffsäkra rekryteringar. Där AI-tekniken är just så ersätter den inte rollen som Researcher, utan det är snarare ett komplement. Det handlar om så mycket mer än enbart färdigheter. Du måste kunna se bortom de givna kandidaterna och tänka utanför boxen. Där är inte AI ännu. Däremot tror jag absolut att jag kommer kunna göra mitt arbete ännu mer effektivt och träffsäkert framöver.

Du vann pris på temat ”Tillgänglighet” som är ett av Jureks värdeord. Berätta – vad innebär tillgänglighet för dig?

Det var en fin utmärkelse som gjorde mig glad! Väldigt stor del av min roll handlar om just tillgänglighet. Jag måste vara tillgänglig för såväl kund, kandidat och interna beställare. Det gäller att vara lyhörd och finnas där för plötsliga förändringar i kravprofilen. Det är något jag rekommenderar alla mina kandidater att vara också! Tillgängliga. Det kan t.ex handla om att göra sig synliga och sökbara på LinkedIn. Du vet aldrig vilket spännande jobb som väntar runt hörnet. Kanske är det just dig jag ringer upp imorgon! För i min roll som Researcher handlar det ofta om att locka och attrahera jurister som inte är aktivt jobbsökande.

Lena Cardelius, Senior Researcher, Jurek Law
0760026932, lena.cardelius@jurek.se

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av marknadsledarna inom rekrytering och konsultuthyrning med kontor i StockholmGöteborgMalmöUppsala och London. Jurek är specialister inom områdena juridik, ekonomiHR, Business SupportMarknad & Kommunikation och Life Science & Engineering. Jurek växer i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri 6 år i rad. Jurek brinner för Talang på lika villkor och driver sedan 2017 den viktiga branschrapporten Jurekbarometern. www.jurekbarometern.se

Har ni ett kompetensbehov? Klicka här för att komma i kontakt med oss.