Jurek Law
Rekrytering och bemanning inom Juridik

Är ni på jakt efter er
nästa

Bolagsjurist? Compliance Officer?Risk Manager?Bolagsjurist?
Det löser vi!

Senast tillsatta tjänster

Legal Counsel till Internationella Engelska Skolan

Engelska Skolan

Bolagsjurist till SSAB

SSAB AB

Juristassistent till Setterwalls

NORMA Advokater söker en paralegal

Senior Legal Counsel to Perstorp Group

Legal Counsel till Internationella Engelska Skolan

Engelska Skolan

Experter på att rekrytera, kompetensutveckla och hyra ut jurister

Sedan 2006 har Jurek varit en specialiserad och nischad aktör inom juridik, compliance och tax och har stöttat företag och organisationer inom rekrytering, uthyrning samt med kompetensutveckling av medarbetare och organisationer. Med mer än 10 års erfarenhet av rekryterings- och konsulttjänster inom juridik är vi ett av Sveriges ledande bolag i branschen.

Specialister på juridik

På Jurek Law är vi experter på att rekrytera, kompetensutveckla och hyra ut jurister inom legal och compliance. Förutom att våra rekryteringskonsulter, konsultchefer, researchers och talent managers är specialister på att hitta, skapa och matcha talang så har de dessutom själva studerat eller arbetat inom juridik. Det innebär att vi både kan och förstår vårt specialistområde från insidan och vi vet vilken kompetens som behövs vid olika situationer.

Vi har ett genuint intresse för vilka utvecklingstrender inom Law som råder på marknaden och vi har en bredare förståelse för och kan ge råd kring våra kunders kravspecifikationer. Det gör att vi kan tänka utanför satta riktlinjer och hitta den bäst lämpade talangen för varje uppdrag. Som specialister har vi nämligen ett värdefullt inifrånperspektiv. Vi vet hur vi bäst söker upp kandidater och vi har ett starkt nätverk som vi tillsammans byggt och etablerat – dels under åren då vi praktiskt utövat roller inom juridik, men även från tiden på Jurek Law.

Våra rekryteringskonsulter på Jurek Law har blivit experter på att matcha rätt jurist med rätt position genom egen erfarenhet från en rad olika juristroller så som bolagsjurist, advokat, chefsjurist och compliance officer. Det ger oss en unik plattform för att identifiera och tillgodose både våra kunder och kandidaters önskemål och behov.

Vårt nätverk med jurister

Vi strävar alltid efter att uppnå en långsiktig matchning och därför är kandidat och kund precis lika viktiga för oss. Vårt jobb är att lyssna in och ta till oss önskemål och förväntningar från båda håll. Många av de kandidater som finns i vårt nätverk har vi följt genom hela karriären – hela vägen från juristexamen. Utöver närvaro på högskolor och arbetsmarknadsdagar så anordnar vi även event, föreläsningar och konsultträffar – allt för att bibehålla och bygga vidare på vårt viktiga nätverk av juridisk kompetens på alla nivåer. Det innebär att vi har etablerat en relation och en förståelse för kandidatens målsättning och nästa steg vilket gör att felmarginalen bland våra rekryteringar är mycket låg. Vi vill att det ska vara rätt juristpå rätt plats med ett långsiktigt engagemang för att vi ska vara nöjda med vår matchning. Någon som kan spelreglerna.

Snabbt och träffsäkert

Vårt arbete med search, annonsering, urval, tester och intervjuer syftar till att snabbt hitta den kandidat som har bäst förutsättningar att lyckas. Vi väger in kompetens, erfarenhet, värderingar, motivationsfaktorer och beteende för att säkerställa en långsiktig matchning. Vi hjälper våra kunder med rådgivning, behovsanalys och kravprofil för att vidare identifiera rätt individer som kan bidra till ert företags framgång. Jurek Law arbetar alltid med ett gediget researcharbete och erbjuder en noggrann, säker och effektiv process.

Garanterad kvalitet

Vi erbjuder färdighetstester och personlighetsprofiler på kandidater och alla våra rekryteringskonsulter är certifierade i TalentQ som är det testpaket som vi främst använder oss av. TalentQ består av en personlighetsprofil som utgör ett utmärkt diskussionsunderlag för att tillsammans med kandidat och kund hitta en matchning i både det som kandidaten och kunden letar efter. Testet innefattar även färdighetstester som kartlägger logisk analytisk förmåga inom det verbala samt de numeriska och spatiala områdena.

Talang på lika villkor

Med utgångspunkt i att talang ska tillsättas på lika villkor hittar och matchar vi rätt talang med rätt roll. Vår inställning till varje rekryteringsuppdrag är att det är matchningen mellan arbetsgivaren och kandidaten som är central. Formella meriter och kunskap är en förutsättning men det måste också vara en matchning kring förväntningar, företagskultur och personlighet. Vår målsättning med varje matchning är inte bara att hitta en jurist som har rätt kompetens utan även en medarbetare som bidrar till organisationens utveckling och som trivs och utvecklas i sin position.

Läs mer

Våra områden och spetskompetens inom Jurek Law

Legal

Vi rekryterar alla typer av jurister till företag, advokatbyråer, arbetsgivarorganisationer och förbund. Vanliga roller är bolagsjurister av varierande senioritet, biträdande jurister, förbundsjurister, arbetsrättsjurister och Chefsjurister. Vi jobbar brett inom olika branscher och rekryterar såväl till stora tunga industribolag som till det lilla start-up bolaget.

Compliance

I takt med den ökade efterfrågan inom compliance sektorn så har vi hjälp en bredd av olika kunder med rekryteringar inom segmentet. Vi har erfarenhet från en rad olika compliance-roller såsom Compliance Officer, Head of Compliance, Data Protection Officers, Privacy Officers, GDPR specialister och säkerhetschefer.

Tax

Ett komplement i vårt tjänsteutbud är rekryteringen av skattejurister där vi hjälpt såväl revisions- och advokatbyråer som bolag att hitta sina nya kollegor. Här arbetar vi med breda skatteroller som med specialister inom till exempel Transfer Pricing eller moms.

Risk

I dag är identifiering och hantering av risker avgörande för ett företags fortlevnad och framgång. Riskfunktionen är en central och viktig del av en organisation och varje organisation har sina specifika utmaningar. Jurek Law rekryterar personer med kompetens inom både operativ risk och finansiell risk till första och andra men även tredje försvarslinjen. Några exempel på roller vi rekryterar är Chief Risk Officer, Risk Director, Risk Manager, Risk Officer samt Internrevisor.

Så tycker våra uppdragsgivare

Se alla case

Vilket är just ert behov? Här finns våra olika tjänster inom Jurek Law

Skicka en offertförfrågan

Starta resan mot ditt nya drömjobb idag!

Vi letar alltid efter nya stjärnor inom juridik, ekonomi, marknad, HR och Business Support för såväl rekrytering som konsultuthyrning. Oavsett om du vill ha nya utmaningar eller om du är nyfiken på vilka alternativ som finns på arbetsmarknaden så kan du registrera ditt CV här. Då blir du en del av vår talangpool och får ta del av spännande inbjudningar och viktigt nätverkande. Förhoppningsvis är det ett första steg på vägen mot ditt drömjobb.

Registrera ditt CV

Talang på lika villkor!

Jurek är stolta över att kunna bidra till den mediala debatten med hjälp av Jurekbarometern som uppmärksammar orättvisor där talang och potential begränsas.

Läs den senaste rapporten här