Rekrytering och bemanning inom Ekonomi

Är ni på jakt efter er
nästa

Ekonomichef?Controller? Redovisningsekonom?Ekonomichef?
Det löser vi!

Senast tillsatta tjänster

Ekonomichef till utbildningskoncern i centrala Stockholm

Jurek logotyp

Ekonomichef i Uppsala

Affärschef till Ludvig & Co i Nyköping

Redovisningsekonom till bolag inom finansbranschen

Jurek logotyp

Redovisningskonsult till Ekonomibyrån Geab

Ekonomichef till utbildningskoncern i centrala Stockholm

Jurek logotyp

Experter på att rekrytera, kompetensutveckla och hyra ut ekonomer

Sedan 2006 har Jurek varit en specialiserad och nischad aktör inom ekonomi och finans. Med mer än 10 års erfarenhet av rekryterings- och konsulttjänster inom ekonomi är vi ett av Sveriges ledande bolag i branschen.

Specialister på ekonomi

Vårt team på Jurek Finance består av 16 affärsdrivna specialister med spetskunskap inom finans, redovisning, controlling och olika typer av chefspositioner. Det är rekryteringskonsulter, konsultchefer, researchers och talent managers med egen erfarenhet från finansbranschen och ekonomiavdelningar.

På Jurek Finance är vi experter på att rekrytera, kompetensutveckla och hyra ut ekonomer inom bank och finans, redovisning, controlling och ALM. Förutom att våra rekryteringskonsulter, konsultchefer, researchers och talent managers är specialister på att hitta, skapa och matcha talang så har de dessutom själva studerat eller arbetat som ekonomer. Det innebär att vi både kan och förstår vårt specialistområde från insidan och vi vet vilken kompetens som behövs vid olika situationer.

Vi har ett genuint intresse för vilka utvecklingstrender inom Finance som råder på marknaden och vi har en bredare förståelse för och kan ge råd kring våra kunders kravspecifikationer. Det gör att vi kan tänka utanför satta riktlinjer och hitta den bäst lämpade talangen för varje uppdrag. Som specialister har vi nämligen ett värdefullt inifrånperspektiv. Vi vet hur vi bäst söker upp kandidater och vi har ett starkt nätverk som vi tillsammans byggt och etablerat – dels under åren då vi praktiskt utövat roller inom ekonomi men även från tiden på Jurek Finance.

Vårt team på Jurek Finance har blivit experter på att matcha rätt ekonom med rätt position genom egen erfarenhet från en rad olika roller inom ekonomi så som Controller, redovisningschef och ekonomichef. Det ger oss en unik plattform för att identifiera och tillgodose både våra kunder och kandidaters önskemål och behov.

Vårt nätverk med ekonomer

Vi strävar alltid efter att uppnå en långsiktig matchning och därför är kandidat och kund precis lika viktiga för oss. Vårt jobb är att lyssna in och ta till oss önskemål och förväntningar från båda håll. Många av de kandidater som finns i vårt nätverk har vi följt genom hela karriären – hela vägen från ekonomexamen. Utöver närvaro på högskolor och arbetsmarknadsdagar så anordnar vi även event, föreläsningar och konsultträffar – allt för att bibehålla och bygga vidare på vårt viktiga nätverk av ekonomer. Det innebär att vi har etablerat en relation och en förståelse för kandidatens målsättning och nästa steg vilket gör att felmarginalen bland våra rekryteringar är mycket låg. Vi vill att det ska vara rätt ekonom på rätt plats med ett långsiktigt engagemang för att vi ska vara nöjda med vår matchning. Någon att räkna med helt enkelt.

Snabbt och träffsäkert

Vårt arbete med search, annonsering, urval, tester och intervjuer syftar till att snabbt hitta den kandidat som har bäst förutsättningar att lyckas. Vi väger in kompetens, erfarenhet, värderingar, motivationsfaktorer och beteende för att säkerställa en långsiktig matchning. Vi hjälper våra kunder med rådgivning, behovsanalys och kravprofil för att vidare identifiera rätt individer som kan bidra till ert företags framgång. Jurek Finance arbetar alltid med ett gediget researcharbete och erbjuder en noggrann, säker och effektiv process.

Vi erbjuder färdighetstester och personlighetsprofiler på kandidater och alla våra rekryteringskonsulter är certifierade i TalentQ som är det testpaket som vi främst använder oss av. TalentQ består av en personlighetsprofil som utgör ett utmärkt diskussionsunderlag för att tillsammans med kandidat och kund hitta en matchning i både det som kandidaten och kunden letar efter. Testet innefattar även färdighetstester som kartlägger logisk analytisk förmåga inom det verbala samt de numeriska och spatiala områdena.

Garanterad kvalitet

Utöver personlighetstester och färdighetstester så använder vi oss även av redovisnings- och Exceltester där detta är lämpligt. Dessa kunskapstester ger oss en väldigt tydlig bild av vilken nivå kandidaterna ligger på och ökar chanserna för den perfekta matchningen för både kund, kandidat eller konsult.

Talang på lika villkor

Med utgångspunkt i att talang ska tillsättas på lika villkor hittar och matchar vi rätt talang med rätt roll. Vår inställning till varje rekryteringsuppdrag är att det är matchningen mellan arbetsgivaren och kandidaten som är central. Formella meriter och kunskap är en förutsättning men det måste också vara en matchning kring förväntningar, företagskultur och personlighet. Vår målsättning med varje matchning är inte bara att hitta en ekonom som har rätt kompetens utan även en medarbetare som bidrar till organisationens utveckling och som trivs och utvecklas i sin position.

Läs mer

Våra områden och spetskompetens inom Jurek Finance

Accounting

Vi på Jurek Finance har sedan Jureks start 2006 hjälpt våra kunder med kandidater och konsulter inom ekonomi och redovisning. Vi har ett stort nätverk av kandidater som har erfarenhet som CFO:s, ekonomichefer, redovisningsekonomer och ekonomiassistenter. För att hålla nätverket levande anordnar vi flertalet events varje år för kandidater inom ekonomiområdet, är med på branschdagar och har samarbeten med utbildningsverksamheter inom området. Inom Jurek Finance har vi både rekryteringskonsulter, konsultchefer och Talent Managers som själva arbetat med redovisning eller som ekonomichef tidigare, vilket gör att vi har en god förståelse och kunskap inom området.

Controlling

Controllerns centrala funktion i att analysera information om det ekonomiska resultatet, göra prognoser och se till att ledningen får den ekonomiska information som behövs för att driva verksamheten, gör controllern till en viktig rådgivare och nyckelspelare i organisationen. Hos Jurek Finance har vi stor erfarenhet av att arbeta med olika controllerroller på alla nivåer, både för rekrytering och konsultuppdrag. Då vi har både rekryteringskonsulter och researchers som själva tidigare arbetet i flertalet år som controller har vi förståelse för vad som krävs i controllerrollen och gör framgångsrika matchningar.

Bank & Insurance

Inom Bank, Finance & Insurance arbetar vi med alla typer av tjänster från assistent till specialist och chefsnivå. Exempelvis arbetar vi inom tjänsteområden såsom Treasury, Corporate Finance, Backoffice, inkasso, AML, rådgivning samt kredit- och försäkringshandläggning. I Jurek Finance teamet har vi rekryteringskonsulter och researchers som själva arbetat inom bank- och finansbranschen, varför vi har både nätverket och förståelsen för området.

AML

Det finansiella regelverket AML, Anti-Money Laundering, ställer höga krav på dagens banker och bolag inom finansbranschen. Här hjälper vi våra kunder med att hitta den rätta kompetensen för det specifika behovet, oavsett om det är till en permanent tjänst eller ett tillfälligt konsultbehov. Rollerna inom AML kan vara allt från exempelvis AML-administratörer till gruppchefer och regelverksspecialister.

Treasury Management

Treasuryfunktionens roll har gått från att vara en internbank och tradingavdelning till att numera vara en mer rådgivande funktion mot koncernledning och dotterbolag. Dock kvarstår uppgiften att centralisera och genomföra koncernens finansiella transaktioner, att ansvara för finansiering och likviditet samt hantera ränte- och valutarisker. Inom Treasury Management arbetar vi med roller på olika nivåer och med olika inriktningar. Exempel på roller är Treasury controller, Head of Group Treasury och backoffice medarbetare inom treasury.

Starta resan mot ditt nya drömjobb idag!

Vi letar alltid efter nya stjärnor inom ekonomi för såväl rekrytering som konsultuthyrning. Bli en del av vår talangpool för ekonomer och ta del av spännande inbjudningar och viktigt nätverkande. Registrera ditt CV här.

Registrera ditt CV

Vilket är just ert behov? Här finns våra olika tjänster inom Jurek Finance

Så tycker våra uppdragsgivare

Se alla case

Alla våra konsulter går igenom Eproved kunskapstester!

För att säkerställa kvalitén bland våra duktiga konsulter på Jurek Finance får alla genomföra kunskapstester. Tack vara Eproved kan vi garantera en hög nivå hos samtliga ekonomikonsulter som blir anställda genom oss.

Skicka en offertförfrågan

Talang på lika villkor!

Jurek är stolta över att kunna bidra till den mediala debatten med hjälp av Jurekbarometern som uppmärksammar orättvisor där talang och potential begränsas.

Läs den senaste rapporten här