Vad lockade dig med rekryteringsbranschen?

Jag har alltid uppskattat mötet med människor. Att bygga och vårda relationer med duktiga jurister, för att sedan hitta deras nästa steg i karriären är i min värld ett drömjobb! Med min tidigare erfarenhet från advokatbyrå har jag bästa tänkbara förutsättningar för att förstå kandidaternas behov och önskemål. Jag känner verkligen att jag får möjligheten att coacha kandidater och rådge kunder kring deras behov.

Vad finns det för utmaningar för jurister på arbetsmarknaden just nu?

Framtida utmaningar för jurister inkluderar bland annat hårdare konkurrens, där specialisering kan komma att bli allt mer avgörande. Även automatisering av enklare uppgifter kan komma att påverka efterfrågan, kanske främst avseende juniora jurister. Viktiga och komplexa regelverksförändringar är också på gång, där klienter förväntar sig kostnadseffektiv rådgivning.

Vilka trender bör jurister hålla koll på?

Särskilt aktuellt just nu är frågor kring dataskydd och cybersäkerhet (bl.a. genomförandet av NIS2-direktivet) samt hållbarhet och ESG-frågor då företagen möter nya krav på socialt ansvar. Jurek har ett spännande frukostseminarium för jurister på temat CSRD. Hör gärna av er till mig så berättar jag mer!

Lovisa Zedendahl, rekryteringskonsult på Jurek Law
lovisa.zedendahl@jurek.se
Mobil: 076 495 4942

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av marknadsledarna inom rekrytering och konsultuthyrning med kontor i StockholmGöteborgMalmöUppsala och London. Jurek är specialister inom områdena juridik, ekonomiHR, Business SupportMarknad & Kommunikation och Life Science & Engineering. Jurek växer i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri 6 år i rad. Jurek brinner för Talang på lika villkor och driver sedan 2017 den viktiga branschrapporten Jurekbarometern. www.jurekbarometern.se

Har ni ett kompetensbehov? Klicka här för att komma i kontakt med oss.