Varmt välkommen Catharina. Varför valde du att fortsätta din karriär här hos oss på Jurek?

Jag brinner verkligen för att hjälpa företag rekrytera sina nyckelpositioner. Det är viktigt för mig att göra det på ett företag som delar samma glöd och passion. Jurek vågar fatta beslut och är i ständig rörelse – precis vad som behövs för att leverera värde till kunder, kandidater och konsulter. Med den starka marknadsposition som Jurek har och den ökande efterfrågan på tunga chefspositioner så ser jag fram emot att fortsätta leverera service på en högre nivå i värdekedjan med Executive Search. 

Vad är viktigt att tänka på i en Executive Search process?

Det handlar om att förstå sin uppdragsgivares utmaningar, att kunna tolka det som sägs mellan raderna och tillsammans med ledningen skaffa sig en sann bild av uppdraget, marknadssituationen och kulturen. När det sedan gäller relationen till kandidaterna är det viktigt med en tät dialog, att man är tillgänglig och visar intresse och förståelse för respektive kandidats situation. Det handlar om att bygga en trygg och pålitlig relation.

Vad är det vanligaste misstaget man gör vid en rekrytering på Executive-nivå?

Det vanligaste misstaget är att man inte ser till helheten i kandidatbedömningen. Du måste alltid ha en holistisk syn i den här typen av match making. Ett annat vanligt misstag är att man inte tar in någon som täcker upp under tiden man letar efter den perfekta chefen eller specialisten. En interim chef frigör tid och skapar ett mindre pressat läge. På så sätt kan man fokusera på att hitta rätt person, för alla vet att en felrekrytering på chefsnivå är otroligt kostsamt.

Hur viktig roll har du som rekryterare för att säkerställa att du presenterar ett jämställt underlag av kandidater till seniora roller?

Det är otroligt viktigt. Man måste gräva extra djupt, och ibland flera gånger för att komma till nästa lager. Det är viktigt att se bortom CV, utan handpåläggningen skulle vi bara kunna låta AI sköta alla matchningar.

Upplever du att det finns problem med ålderism bland rekryteringar på Executive-nivå?

Det är betydligt mindre på den här nivån. När det gäller seniora chefsrekryteringar så har jag aldrig upplevt att ålder är ett hinder. Det handlar om en betydligt mer unik matchning än att förutfattade meningar om ålder eller kön får påverka beslutet. Kompetens, erfarenhet och personlighet sätts i första rummet – precis som man hoppas att det alltid ska göra oavsett rollens senioritet. 

Hur ser du på löneutvecklingen inom de mer seniora rollerna på management-nivå?

Eftersom vi just nu befinner oss i en tid av återhållsamhet så är det inte säkert att du får ett lönelyft när du byter tjänst, men man kanske ändå gör ett karriärkliv.

Arbetsgivare och styrelser är mer benägna att hålla igen på förmånspaketen i dessa tider. Man ”passar på” att hålla igen i sämre tider. Men rent krasst kommer det troligen att vända när konjunkturen vänder då vi i Sverige är långt ifrån en löneutveckling som matchar resten av västvärlden.

Kontakta Catharina här!

Stort tack Catharina och varmt välkommen till oss på Jurek! Läs gärna pressreleasen om att Catharina börjat hos oss på Jurek här.

Catharina Kramer
Senior Executive Search Consultant

Mob: +46 705 835670
E-mail:catharina.kramerr@jurek.se

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av marknadsledarna inom rekrytering och konsultuthyrning med kontor i StockholmGöteborgMalmöUppsala och London. Jurek är specialister inom områdena juridik, ekonomiHR, Business SupportMarknad & Kommunikation och Life Science & Engineering. Jurek växer i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri 6 år i rad. Jurek brinner för Talang på lika villkor och driver sedan 2017 den viktiga branschrapporten Jurekbarometern. www.jurekbarometern.se

Har ni ett kompetensbehov? Klicka här för att komma i kontakt med oss.