Varför valde du att fortsätta din karriär hos oss på Jurek?

Stort tack! Jag började min karriär inom utbildningsbranschen, men tog en avstickare när jag som VD och tillväxtchef sysslade med allt ifrån vattensparande duschar till barn- och cykelprodukter. Nu har jag hittat tillbaka till mina rötter! Att vara delaktig i ett av de viktigaste besluten i någons karriär är ett privilegium. Det vill jag göra under ett varumärke som verkligen kan stå för kvalitet och genuinitet. Jag lockades till att fortsätta min karriär på Jurek tack vare deras professionella framtoning och genuina passion för att hjälpa chefer och talanger vidare i karriären. Att ha fått Di Gasell 6 år i rad och fortfarande ha en så härlig företagskultur – den tillväxtresan vill jag vara del av! Nu ska vi hjälpa Skånes företag att växa med fantastiska talanger.

Vilka företag i skåneregionen imponerar på dig? Och vad ser du för potential på den marknaden?

Efter att ha jobbat mitt i Stockholms konsult- och finanskvarter, så var det en stor kontrast att flytta till Malmö/Lund, där man helt plötsligt satt med produkt- och hårdvarubolag på ena sidan och på den andra spelutvecklingsstudios och startups i olika utvecklingsskeden! Här finns globala storbolag som TetraPak, AlfaLaval, Sony och Axis mfl- ofta sprungna ur universitetsforskning- men nästan lika många sprungna ur det faktum att regionen är en smältdegel av olika kulturer och med Sveriges yngsta medelålder. Näringslivet, städerna, politiken, civilsamhället och utbildningsväsendet jobbar tillsammans, och vistas på samma arenor! DET imponerar på mig!

Vad är din känsla när det kommer till löneutveckling de senaste åren i Malmöregionen?

Här finns ju inte något ”dyrortstillägg” som det finns i Stockholm och Köpenhamn. Men självklart påverkar närheten till Köpenhamn och tvingar delvis upp lönerna även i denna region. Är du skåning och har jobbat många år i Danmark så får du ofta ta sats och vara beredd på att du kommer få gå ner i lön. I övrigt så har ju många av storbolagen kunnat hålla löner i schack vilket varit gynnsamt för startups och tillväxtbolag som haft en kassa. Man har lätt kunnat locka över storbolagspersoner med högre lön som bete. 

Vad hoppas du kunna bidra med på Jurek Malmö?

Jag hoppas att vi ska kunna positionera oss i ett gyllene läge när marknaden snart kommer att vända. Jag lever och andas rekrytering och Employer Branding och brinner verkligen för att rätt person ska få chansen att utvecklas och prestera på rätt bolag. Jag ser fram emot att träffa alla i mitt härliga nätverk i Skåne. Vissa kommer jag hjälpa vidare till sitt drömjobb och andra till den där efterlängtade nya kollegan!

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av marknadsledarna inom rekrytering och konsultuthyrning med kontor i StockholmGöteborgMalmöUppsala och London. Jurek är specialister inom områdena juridik, ekonomiHR, Business SupportMarknad & Kommunikation och Life Science & Engineering. Jurek växer i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri 6 år i rad. Jurek brinner för Talang på lika villkor och driver sedan 2017 den viktiga branschrapporten Jurekbarometern. www.jurekbarometern.se

Har ni ett kompetensbehov? Klicka här för att komma i kontakt med oss.