Marie Almén Karlsson, 0790 995 522, marie.almen.karlsson@jurek.se

Varmt välkommen till Jurek! Vad lockade dig till rekryteringsbranschen? 

Att få hjälpa företag att hitta rätt kompetens samtidigt som jag kan bidra till individers karriärutveckling är mycket givande och inspirerande för mig. Jag har spenderat 20 år av min karriär inom rekrytering och bemanning och nu är det dags att göra det på en marknad som jag brinner extra mycket för – Borås!

Vad ser du för potential på Borås arbetsmarknad?

Borås är en spännande region för innovation av flera anledningar. Först och främst har regionen en rik historia inom textilindustrin och handel, vilket har gjort den till ett livligt centrum för näringsliv och kompetens. Högskolan i Borås spelar en central roll i att stödja regionens tillväxt och innovation, särskilt inom textil- och modeområdet. Dess nära samarbete med industrin gör det möjligt att utveckla nya tekniker och material samt att utbilda framtidens arbetskraft inom dessa branscher.  Dessutom ligger Borås nära Göteborg, vilket ger alla företag tillgång till en större marknad och fler möjligheter till samarbete och logistik. Staden kan attrahera företag och talanger som söker en dynamisk och innovativ miljö nära en storstad​. 

Vad tror du om framtidens arbetsmarknad i Borås?

Borås har utvecklats till ett centrum för e-handel i Sverige. Stora e-handelsföretag har sina huvudkontor här vilket har skapat ett ekosystem för innovation inom logistik, digital marknadsföring och kundupplevelse​. Här ser jag stor potential i att vara med och locka rätt talanger för att fortsätta denna spännande resa. Dessutom är jag övertygad om att det kommer växa fram fler innovativa företag i regionen. Borås driver nämligen flera initiativ och program där man erbjuder stöd och finansiering till att driva innovativa projekt. Det skapar förutsättningar för att locka entreprenörer till regionen.

Vad hoppas du kunna bidra med på Jurek Borås?

Att matcha rätt kompetens är avgörande för att lyckas. Här kan Jurek göra verklig skillnad. Med vår expertis kan vi effektivt stödja företag i Sjuhäradsbygden i deras omställning till hållbara och digitalt avancerade verksamheter. Vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med regionen och hjälpa företag att möta framtidens utmaningar och möjligheter. Mitt mål är att göra Jurek till det självklara valet för företag som söker pålitlig och kompetent personal. 

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av marknadsledarna inom rekrytering och konsultuthyrning med kontor i StockholmGöteborgMalmöUppsala och London. Jurek är specialister inom områdena juridik, ekonomiHR, Business SupportMarknad & Kommunikation och Life Science & Engineering. Jurek växer i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri 6 år i rad. Jurek brinner för Talang på lika villkor och driver sedan 2017 den viktiga branschrapporten Jurekbarometern. www.jurekbarometern.se

Har ni ett kompetensbehov? Klicka här för att komma i kontakt med oss.