Hej Linn och välkommen till Jurek Region Syd!

Berätta lite om dig och din bakgrund?

Stort tack! Jag är utbildad jurist vid Lunds universitet och har även en master i mänskliga rättigheter. Sedan min examen 2017 har jag arbetat som biträdande jurist på Mannheimer Swartling inom verksamhetsgruppen Corporate Sustainability and Risk Management. Under min tid som biträdande jurist arbetade jag främst med olika hållbarhetsfrågor relaterade till affärsjuridik med ett särskilt fokus på dataskydd (GDPR).

Linn M
Linn Marthinussen

Hur har din första tid hos oss på Jurek varit?

Den har varit väldigt kul och inspirerande! Jag har fått en otroligt bra introduktion till rekryteringsprocessen och även tid till att lära känna mina nya kollegor.

Vad lockade dig att ta steget från biträdande jurist till rekryteringskonsult?

När jag såg annonsen för tjänsten som rekryteringskonsult på Jurek kände jag, hur klyschigt det än låter, ”det här är verkligen jag”. Jag har alltid brunnit för att arbeta med människor och att få möjlighet att fokusera på personliga möten och nätverkande samtidigt som jag får använda min affärsjuridiska kompetens kändes som en perfekt kombination.

Vad kommer ditt största fokus vara som rekryteringskonsult hos Jurek Region Syd?

Mitt största fokus kommer ligga på att verkligen förstå vad kunderna efterfrågar med hjälp av min specialistkunskap för att hitta rätt person till rätt plats. Jag ser väldigt mycket fram emot att få använda min juridiska kompetens i ett helt nytt sammanhang och att kunna bidra till långsiktiga rekryteringar.

Ser du några utmaningar på marknaden rent generellt?

De senaste åren har det skett enormt mycket inom framför allt compliance-området och det ställs höga krav på regelefterlevnad inom en mängd olika rättsområden. På grund av att de regulatoriska kraven fortsätter öka i en väldigt hög takt och på grund av dess komplexitet kan det vara utmanande för företag att själva hitta personer som har den specialistkunskap och erfarenhet som krävs. Där kan vi på Jurek bidra och hjälpa våra kunder att hitta rätt genom vårt gedigna nätverk och kunskap inom området.

Sist men inte minst, har du någon dold talang?

Häromdagen upptäckte jag att jag kan sjunga exakt som Melissa Horn. I alla fall enligt mig själv.

Vi hälsar Linn varmt välkommen till Jurek Law!