Är det vanligast att rekrytera eller bemanna tjänsten som Talent Acquisition Manager?

Jag skulle säga att det vanligaste är att rekrytera snarare än bemanna för rollen som Talent Acquisition Manager. Däremot har det blivit allt vanligare att man tar in en kompetent konsult inom HR och då även inom rollen som Talent Acquisition Manager.

Är det lika många män som kvinnor som söker rollen som Talent Acquisition Manager?

Kvinnor brukar vara högre representerade bland våra ansökningar inom HR, men inom rollen som Talent Acquisition Manager är männen generellt högre representerade vilket är kul. Det gäller både när vi rekryterar och bemannar rollen som Talent Acquisition Manager.

Hur seniora brukar kandidaterna vara som söker rollen Talent Acquisition Manager?

Hur seniora kandidaterna är beror på kravprofilen för just den unika rollen. Kravprofilen för en Talent Acquisition Manager kan verkligen variera, men i de flesta fall letar kunderna efter någon med minst 2-3 års erfarenhet av rekrytering.

Hur ser trenderna kring rollen som Talent Acquisition Manager ut idag? (Många som söker, finns många i vårt nätverk, många nyutexade, många uppdrag?)

Många kunder hör av sig och vill ha hjälp med att rekrytera och bemanna dessa roller, trenden är att allt fler företag skapar en rekryteringsavdelning inhouse och behöver därför utöka med en Talent Acquisition Manager. Vi har allt fler Talent Acquisition Managers i vårt nätverk eftersom vi har haft många liknande uppdrag. Vi jobbar nästan uteslutande med aktiv search för att nå dessa kandidater, det är väldigt få som söker själv. Nyutexaminerade är generellt sett för juniora för rollen som Talent Acquisition Manager. Framöver tror vi att det kommer bli betydligt vanligare att bemanna rollen och inte bara rekrytera en Talent Acquisition Manager.

Hur ser lönen för en Talent Acquisition Manager ut?

Lönen för en Talent Acquisition Manager ligger runt 45-55 k, men i och med att dessa kandidater är väldigt eftertraktade på marknaden har lönerna stigit och kan säkert landa betydligt högre i vissa fall då de är svåra att rekrytera och bemanna just nu. Kandidaterna har i flera fall hoppat av processer då de fått erbjudande att stanna kvar mot högre lön eller andra utvecklingsmöjligheter. Ett tydligt kvitto på att rollen som Talent Acquisition Manager har ökat i popularitet bland landets HR-avdelningar de senaste åren.