Utmaning:

Schneider frågade Jurek Law om hjälp i en viktig och strategisk rekrytering av en jurist med Sverige-ansvar. De hade tagit hjälp av annan rekryteringsfirma men inte lyckats hitta någon lämplig kandidat. Att uppdraget misslyckades gjorde att Schneider stod helt utan jurist på den svenska marknaden – ett uppdrag som behövde högsta prioritet. 

Lösning:

Inom två dagar presenterade Jurek Law två starka profiler som matchade Schneiders önskemål. En interim konsult började arbeta redan två veckor efter att processen satte igång. Denna resurs gjorde att organisationen fick hjälp och stöd under den kommande rekryteringsprocessen där vi sökte en permanent lösning. Jurek Law gick ut med annons för att nå ut till nya potentiella talanger. Parallellt med detta kontaktade vi kandidater som vi redan hade en relation med i vårt juristnätverk. I gott samarbete med Head of Legal Northern Europe för Schneider så tog vi fram ett antal starka kandidater som alla hade en passande profil. Redan 8 veckor efter påbörjat arbete tillsattes tjänsten. 

Värde:

Tack vare den interima konsulten kunde Jurek Law göra ett gediget arbete för att vara säkra på att verkligen hitta rätt kandidat på lång sikt. Att arbeta parallellt på det här sättet gav direkt effekt såväl som kvalité på sikt. 

Företag: 

Schneider Electric är en elektronikkoncern som leder den digitala omvandlingen av energihantering och automation inom bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.