Utmaning:

Jurek HR, tidigare ID entity, har haft ett längre samarbete med Kone där Jurek HR hjälpt Kone att stärka sitt HR-team med HR-Business Partners både vid hög arbetsbelastning och under föräldraledighet. Våren 2019 stod Tina Rosenbaum Nilssons HR-team inför en utmaning då deras Payroll & People Analytics Manager tackade ja till en ny roll utanför Kone. Detta är en nyckelroll i HR-teamet och behovet av att snabbt säkra upp denna position inför stundande sommar var angeläget.

Lösning:

Tina kontaktade Jurek HR.  Vanligtvis lägger Jurek HR upp en digital annons i olika kanaler parallellt med sökningar i sitt HR-nätverk och på LinkedIn. Men denna gång fanns det en person, som Ylva – Business Unit Manager på Jurek HR, kom att tänka på. Kandidaten hade nyligen lämnat en roll som Team lead Financial Planning and Analysis Specialist hos ett Life Science bolag. Ylva visste att kandidaten i sitt nästa jobb ville gå mer mot HR-området och även påbörjat en kompletterande HR-utbildning. Ett möte mellan kandidaten, Tina och Kones Talent Acquisition Manager sattes upp och allt gick sedan väldigt snabbt. Kandidaten kunde kliva på jobbet redan innan sommarsemestrarna och man hann få till den viktiga överlämningen.

Värde:

En position som Payroll & People Analytics Manager är kritisk att ha på plats i HR-teamet. Här fick vi på Jurek HR verkligen bevisa vilket uppdaterat och nischat nätverk vi sitter inne på. När såväl personlighet som kompetens är en fullträff så räcker det att träffa en enda kandidat vilket bidrar till en mycket effektiv process. Genom tidigare kontakt och intervju med kandidaten så hade Ylva redan kommit en bra bit på vägen när Kone plötsligt fick ett akut behov av en ny kollega. Det är precis såhär Jurek HR älskar att jobba.

Företag:

Det finska bolaget KONE tillhandahåller branschledande hissar, rulltrappor, rullband, portar och automatiska dörrar och hjälper människor att förflytta sig tryggt och bekvämt.