Shervin, först och främst! Vad var din största oro när Draknästet hade premiär?

Att min fru skulle skämmas över mig, haha. Men istället är den vanligaste söktermen på mig ”Shervin Razani fru” Jag undrar hur jag ska tolka det.

Var det fler spännande entreprenörer i säsong 2 efter framgången med säsong 1?

Det var betydligt fler av de som pitchade i år som hade kommit längre. Kanske hade de sett hur hårda vi var i säsong 1 😉 Men det väckte definitivt ett större intresse. 

Vem av drakarna investerar mest med hjärta?

Där utklassar jag de andra drakarna! Om det visar sig vara rätt rent affärsmässigt återstår att se. Men jag har alltid haft en otroligt bra magkänsla och om jag gillar någon och ser potentialen så kan det väga upp rejält för andra faktorer.   

Vilket är ditt stoltaste ögonblick under säsongen?

Den är enkel! Det är solklart när jag krossar Jacob De Geer i pingis. Och bäst av allt – det finns på film! Hoppas det syns i rutan, annars måste jag sprida det i mina sociala medier haha.

Är det någon affärsidé du ångrar att du inte investerade i?

Ja definitivt! Många tror kanske att vi får chansen att förbereda oss och läsa på om företagen. Men så är absolut inte fallet. Vi vet lika lite som ni tittare gör när entreprenörerna kommer in i rummet. Allt går väldigt snabbt och man måste fatta ett viktigt beslut otroligt snabbt. Ibland har jag ångrat mig bittert. Men desto bittrare kommer det vara den dagen de slår och blir en världssuccé! En kommer svida.

Vilken bransch tyckte du var mest spännande att investera i?

I år låg fokus låg på kvalitativa och bra produkter, både när det kommer till faktorer som hälsa och miljö. 

Var det någon bransch/nisch som var överrepresenterade?

Det var många bolag inom foodtech. Många blev säkert inspirerade från förra säsongen. 

Vilken drake skulle du helst åka på spa med?

Jag vet att jag hade haft riktigt trevligt med Jonas. Gärna om vi fick lira lite fotboll också. Vi skulle nog ha viktiga och oviktiga samtal i bastun!

Vilken drake skulle du helst starta företag med?

Jag är övertygad om att det skulle bli en spännande resa med alla drakar på olika sätt. Men det är viktigt att ha med någon som kompletterar mig och där tror jag att Jacob hade varit en klockren pusselbit.

Hur har Draknästet mottagits av dina anställda?

De tycker att det är kul! Speciellt de dagar då det kommer en leverans på 150 tårtor från ett bolag jag investerat i. Och hur många VDar kommer till kontoret med en tampongmaskin till sina anställda? Jag slutar aldrig att förvåna med andra ord 😉

Vilken låt lyssnade du på för att ladda upp inför inspelning?

Det blev nog lite BOOM med Tiesto! Man måste ju vakna till liv!

Lycka till med att hitta guldkorn bland Sveriges fantastiska entreprenörer och affärsidéer. Företag som vi på Jurek ser fram emot att fylla med jurister, ekonomer, HR-experter, marknadskommunikatörer och vassa supportroller. Kör hårt Shervin!