Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus - TechSverige

för 8 dagar sedan
Läs Senare

Placeringsort: Stockholm


Vill du jobba med och för den växande techbranschen och stötta it-, telekom- och techföretag i deras roll som arbetsgivare? Vill du vara en del av ett starkt team som har fullt fokus på att erbjuda god och tillgänglig arbetsgivarservice och skapa bästa möjliga villkor för techbranschen. Då har vi på TechSverige flera mycket intressanta tjänster för dig.

 

TechSverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom techbranschen. Bland våra cirka 1 400 medlemsföretag – som sammantaget har närmare 100 000 medarbetare i Sverige – återfinns allt ifrån startup-bolag till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen.

 

I vårt uppdrag stärker vi våra medlemmar i rollen som attraktiva arbetsgivare, tecknar kollektivavtal för it-, tech- och telekombolag och ger medlemmarna arbetsgivarservice i form av rådgivning, förhandlingsstöd, utbildning och rättskydd vid arbetsrättstvister för att stödja medlemsföretagen som arbetsgivare. TechSverige är idag en del av Almega men kommer att från och med den 1 januari 2025 att bli ett helt fristående förbund med en egen arbetsgivarverksamhet skräddarsydd efter våra medlemmars unika behov.

 

Vi söker därför flera nya förhandlare och arbetsrättsjurister som vill vara en del av ett starkt team som levererar den bästa arbetsgivarservicen för techbranschen.


Vi söker nu en kvalificerad arbetsrättsexpertmed arbetsgivarpolitiskt fokus.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en samhällsengagerad och kunnig arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus, som vill vara med på TechSveriges utvecklingsresa. Som arbetsrätts- och arbetsgivarpolitisk expert hos TechSverige kommer du att spela en nyckelroll i att stödja våra medlemmar inom områden som arbetsrätt, kollektivavtal och arbetsgivarpolitik.

Dina arbetsuppgifter innefattar huvudsakligen följande.:

• rådgivning och förhandlingar: Ge kvalificerad rådgivning till medlemsföretag som rör arbetsrätt och kollektivavtal. Delta i förhandlingar med fackliga organisationer och bidra till att utveckla kollektivavtal och andra överenskommelser

• omvärldsbevakning: Följa och analysera rättsutvecklingen – såväl nationellt som på EU-nivå – samt politiska och samhälleliga trender som påverkar arbetsmarknaden och techföretagens arbetsgivarroll

• samverkan: Samverka inom Svenskt Näringsliv, med fackliga organisationer samt med andra samarbetsparter. Tillsammans med TechSveriges näringspolitiska experter etablera och upprätthålla kontakter med politiker och andra beslutsfattare

• policyutveckling: utveckla och implementera arbetsgivarpolitiska strategier som stärker techbranschens position och underlättar för våra medlemsföretag i sin arbetsgivarroll

• påverkansarbete och opinion: ta fram statistik, underlag och rapporter kopplat till lön, lönebildning och svenska modellen, jämställdhetsfrågor, pension, arbetsmiljö, ledarskap och andra arbetsgivarfrågor samt skriva remissvar för att förbättra villkoren för arbetsgivare i branschen

• utbildning och information: Ta fram och hålla utbildningar och seminarier för medlemmar om aktuella arbetsrättsliga och arbetsgivarpolitiska frågor på svenska och engelska

Vem är du?

Vi söker dig som haren juristexamen eller motsvarande arbetsrättslig kompetens och minst 5 års erfarenhet inom arbetsrätt från arbetsgivarorganisation, arbetstagarorganisation, Regeringskansliet, EU:s institutioner eller liknande.

För att lyckas i rollen har du god kännedom om den svenska arbetsmarknadsmodellen och om det politiska systemet i Sverige och EU. Erfarenhet av påverkansarbete och kollektivavtalsförhandlingar samt EU-rättslig kompetens och kunskap om statistik är meriterande.

Du har en tydlig arbetsgivarkompass och en analytisk och strategisk förmåga att hantera komplexa frågor och hitta lösningar som gynnar våra medlemsföretag och arbetsmarknadens utveckling. . Som person är du serviceinriktad och har lätt för att knyta kontakter, är flexibel och lösningsorienterad. Vidare är du prestigelös och förtroendeingivande med stark kommunikations- och presentationsförmåga.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Självklart är du intresserad av digitalisering och den snabba teknikutvecklingen för egen del som stöd i ditt arbete och generellt.

Du erbjuds

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt. Placering är på TechSveriges huvudkontor, centralt i Stockholm, där vi sitter tillsammans med Svenskt Näringsliv och flertalet andra bransch- och arbetsgivarorganisationer.

En mycket intressant tjänst för dig som vill jobba nära tillsammans med de spännande företagen inom tech, och vara med och skapa de bästa förutsättningarna för techföretagen i sin roll som arbetsgivare. En dynamisk och inkluderande arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och göra verklig skillnad.

Du får även kontinuerlig utveckling och möjligheter till karriärtillväxt. Självklart får du kollektivavtalade pensioner och försäkringar, friskvårdsbidrag och trevliga kollegor i ett team med andra skickliga experter och förhandlare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!