Vårt DNA – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
DNA Jurek rekrytering Bemanning

The Jurek Way

Nöjda kunder ger nöjda konsulter och kandidater – nöjda konsulter och kandidater ger nöjda kunder

Vår grundinställning är enkel. Vi vill erbjuda våra kunder bästa möjliga rekrytering och bemanningstjänst. För det krävs det att våra konsulter och kandidater är de bästa möjliga på marknaden.

Därför ställer vi höga krav på såväl konsulter som kandidater, men i gengäld erbjuder vi också bland Sveriges allra bästa möjligheter till roliga, utvecklande och lönsamma uppdrag och anställningar för alla inom vårt nätverk.

Jurek är nischade inom juridik, ekonomi, marknad och HR. Bland våra kunder finns Sveriges största företag, men också statliga myndigheter och många mellan och små företag. Kort och gott kan vi erbjuda alla typer av uppdrag och anställningar – i många fall roller som annars aldrig kommer ut på den öppna arbetsmarknaden.

 

Rätt person på rätt plats

Vi sätter stor heder i att alltid hitta rätt person till rätt plats. För oss innebär det mer än att ha rätt kvalifikationer på ett CV. Det innebär att man även passar in i företagskulturen och kan anpassa sig efter kundens visioner och målsättningar.

För att klara det erbjuder vi alltid ett stort stöd under hela rekryteringsprocessen. Våra rekryteringskonsulter coachar och guidar för att såväl du som vår kund ska vara nöjda.

 

Våra konsulter är vår viktigaste tillgång

För att erbjuda spetskompetens inom bemanning, oavsett om det är korta eller långa uppdrag, krävs det mycket av oss som arbetsgivare. Som konsult hos oss ska man alltid känna trygghet och stolthet att tillhöra Jureks stall av specialister.

Det innebär självklart att vi alltid måste ha intressanta och utvecklande uppdrag till våra konsulter. Det har vi. Genom många olika kunder och uppdrag får du som konsult omväxling i arbetsuppgifter och ett välfyllt CV under din tid hos oss.

Som anställd konsult hos oss får man också alltid möjligheten till utveckling och vidareutbildning. Våra konsultchefer coachar alla våra konsulter för att lyfta fram och utveckla styrkor hos dig som konsult, på samma gång som de arbetar aktivt för att hitta och stärka eventuella svagheter.

Vi tror på en personlig kontakt med alla våra konsulter. Vi tar oss tid och är tillgängliga. Vi tar ansvar. Konsulterna är vår viktigaste tillgång.

JUREK I SIFFROR

KONSULTER

LEDIGA TJÄNSTER

ORTER

MEDARBETARE

shervin_says

Shervin Say's

– TALANG PÅ LIKA VILLKOR!

Förra kvartalet fokuserade jag på temat Talang där jag konstaterade att en talang är en person med potential, det vill säga alla arbetsföra i vårt land. Den felaktiga attityden om att en talang måste vara en nyutexad ung arbetsvarg utan förpliktelser från familj håller sakta på att suddas ut, men än finns den fördomen kvar i vårt land.

 

Det här tycker vi på Jurek är otroligt viktigt och intressant och har därför funderat över hur vi kan gräva djupare i ämnet. För vad är då en talang värd? Och ännu viktigare: Hur värdesätter en talang sig själv?

 

Här insåg vi att Jurek faktiskt sitter inne på en skattkista av information! Vid varje intervju ställer Jurek nämligen ett antal frågor som är genomgående för alla våra processer. Detta möjliggör att vi kan rapportera kring nuläget och även följa upp utvecklingen. Det här har resulterat i ett spännande projekt som vi valt att döpa till ”Jurekbarometern”. Det är helt enkelt en barometer som tar pulsen på hur talanger värdesätter sig själva och som bidrar med en helt ny vinkel med fokus på orättvisor inom lönesättning. För hur stor påverkan har egentligen våra förväntningar på slutlönen? Skiljer sig detta mellan män och kvinnor, mellan olika åldrar och beroende på erfarenhet eller geografi? Vi vill helt enkelt bena ut vilka orättvisor som förhindrar Jureks motto – Talang på lika villkor.

 

Just lön är alltid intressant eftersom det någonstans blir beviset på vad genomfört arbete är värt. Efter att ha samlat in statistik från över 2000 olika unika fall så noterade vi något stort. Något som stack ut och som verkligen måste uppmärksammas.

 

Det har inte, något naivt kanske, slagit oss att det skulle vara någon större skillnad i vad män och kvinnor faktiskt vill ha i lön, med andra ord vad de faktiskt begär i en löneförhandling i ett utgångsläge. Så döm av vår förvåning när vi började analysera förväntad lön och kom fram till att det skilde hela 8000 kronor per månad i vad män förväntar sig jämfört med vad kvinnor förväntar sig. 8000 kronor! Det är en enorm skillnad som säkerligen ger avtryck på slutlön.

 

Såväl män som kvinnor måste känna att deras talang – oavsett ålder – värdesätts och att deras arbete belönas på samma sätt oavsett kön. Något vi har noterat i vår Jurekbarometer är att det rådande gapet på 8000 kr i snitt per månad minskar om man erbjuder de anställda regelbundna löneförhandlingar. Detta är ett sätt att justera gapet med tiden som skapar en rättvis arbetsmiljö och lojal personal vilket är grundpelare för en god Employer Branding.

 

Hoppas du finner detta intressant, för under 2018 kommer vi djupdyka inom ämnet och bena ut vilka orättvisor som förhindrar just Talang på lika villkor.

 

Shervin Razani
Grundare och VD Jurek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall