Compliance Officer/Dataskydds-ombud till Prioritet Finans AB

för en månad sedan
Läs Senare

Prioritet Finans AB-koncernen är störst i Sverige på fakturaköp. Hos oss får du arbeta entreprenörsdrivet i föränderlig miljö och med varierande arbetsuppgifter. Som ansvarig för bolagets compliencearbete kommer du att bli en viktig del av vår verksamhet. Du kommer också att få möjlighet till personlig utveckling i ett engagerat team. Ta chansen och bli en del av oss!

Om Prioritet Finans AB

Vi är ett svenskt entreprenörsdrivet familjeföretag som är verksamt inom områdena: fakturaköp, kreditgivning och inkassotjänster med kontor i Göteborg, Stockholm, Lund och Helsingfors. Årligen väljer fler än 6 000 företag att sälja sina fakturor till oss och vi köper fakturor för över 14 miljarder kronor varje år.

Vi på Prioritet Finans tror på svensk idrott, såväl ur folkhälsosynpunkt som ur ett värdegrundat perspektiv. Tillsammans med idrotten vill vi därför bidra till att skapa ett friskt och sunt samhälle med goda förebilder och positiva värderingar. Detsamma gäller för vårt bolag.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att arbeta med compliancerelaterade frågor knutna till företagets kärnverksamhet som inbegriper förvärv av kundfordringar, inkassoverksamhet samt krediter till såväl privatpersoner som företag. Rollen inbegriper att du även är dataskyddsombud och hanterar GDPR-frågor.

Compliancerollen innefattar omvärldsbevakning av berörda regelverk, uppdatera eller ta fram nya styrdokument såsom exempelvis policys, riktlinjer, instruktioner och rutiner. Du kommer även att arbeta med implementeringen av berörda styrdokument, följa upp regelefterlevnad och identifiera samt rapportera eventuella brister. Vidare ingår det att ta fram utbildningsprogram och utbilda personalen i berörda regelverk samt att leda och samordna koncernens compliancearbete.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg. Inom ramen för rollen ingår resor till Lund ett par gånger per år.

Vem är du?

Vi söker dig med svensk juristexamen och som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis bank, bolag, revisionsbolag, advokatbyrå, juristbyrå eller liknande inom AML och GDPR. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbete med compliancefrågor i organisationer som står under Finansinspektionens tillsyn. Det är meriterande om du har goda kunskaper om inkassolagstiftningen och konsumentkrediter.

Vi tror att du är prestigelös och noggrann samt har god vana av att arbeta mot deadline. Det är viktigt att du kan ta ansvar för att självständigt driva arbetsuppgifter i mål. Som person bör du vara positiv, affärsmässig, resultatinriktad och ha förmåga att vara självgående. Att du är noggrann och förtroendeingivande även i stressade situationer tror vi är en förutsättning för att du ska lyckas väl i rollen. Vidare bör du ha förmåga att bemöta både kollegor och externa kontakter på ett öppet, affärsmässigt och serviceinriktat sätt.

Vad erbjuds du?

Som Compliance Officer/Dataskyddsombud är du en viktig del av Prioritet Finans AB:s verksamhet. Du kommer bli en del av en verksamhet där din röst blir hörd och där du har möjlighet att skapa en personlig utveckling med bredd. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter i ett engagerat team. Du kommer att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag med frihet under ansvar och med möjlighet att forma din roll. Vi är givetvis också anslutna till kollektivavtal.

Tillträde

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Prioritet Finans AB med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Till din ansökan önskar vi att du bifogar CV och personligt brev. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076-002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.