Läromedelsförfattarna söker förbundsjurist

för 11 dagar sedan
Läs Senare

Läromedelsförfattarna är en medlemsdriven intresseorganisation för alla författare av läromedel och kurslitteratur. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker nu en förbundsjurist som vill vara med och ta organisationen till nya höjder. Har du ett stort engagemang för upphovsrätt och idéburen verksamhet och stimuleras av utvecklingsarbete? Då kan du vara vår nya förbundsjurist!

Arbetsbeskrivning

Som förbundsjurist ansvarar du för vår mycket uppskattade juridiska rådgivning till författare som skriver läromedel och kurslitteratur. Du driver och utreder upphovsrättsliga och avtalsrättsliga ärenden och bevakar upphovsrätten inom såväl den analoga som digitala marknaden. Du ansvarar för att utveckla vårt förhandlingsarbete, är sammankallande i förhandlingsdelegationen och i vår juridiska grupp. Du bidrar med faktaunderlag och utredningar, är föredragande i frågor som rör förbundets juridiska arbete och företräder organisationen i juridiska nätverk och organisationer. Du är förbundets enda jurist och rapporterar till Förbundsdirektör/VD.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat med upphovsrätt på annan medlemsorganisation, bolag eller advokatbyrå. Har du erfarenhet från att arbeta som förbundsjurist eller i förlagskontext är det meriterande. Du är intresserad av rättighetsfrågor och stimuleras av att arbeta med utvecklingsarbete. Du är ansvarsfull, handlingskraftig och initiativrik. Eftersom du är vår enda jurist krävs även att du är självgående och trygg i dig själv samtidigt som du trivs med att vara en del av ett team där vi hjälps åt att göra förbundet starkt. Som person är du prestigelös, utåtriktad och trivs med att möta och att samarbeta med människor. Du har en god pedagogisk förmåga och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Du erbjuds

Hos Läromedelsförfattarna får du möjlighet att arbeta för att förbättra villkoren för författare av läromedel och kurslitteratur. Du får möjlighet att forma juristrollen på förbundet och deltar i vårt spännande utvecklingsarbete. Du kommer att arbeta i en familjär och flexibel miljö på en liten arbetsplats med engagerade kollegor. Vårt trevliga kontor ligger centralt på Drottninggatan i Stockholm. Som organisation strävar vi efter mångfald och ser din bakgrund, erfarenhet och personlighet som ett bidrag till verksamhetens helhet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Läromedelsförfattarna med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Läromedelsförfattarna för läromedels- och kurslitteratursförfattares talan och arbetar för att förbättra deras förutsättningar, villkor och rättigheter. Vår vision är ett kunskapsorienterat samhälle där läromedel av hög kvalitet för alla är en självklarhet. På vårt kontor i centrala Stockholm arbetar sju medarbetare. Vi har en engagerad förtroendevald styrelse och drygt 1 700 medlemmar.