Junior jurist till Livsmedelsföretagen

för 11 dagar sedan
Läs Senare

Arbetsbeskrivning

Vi utökar vårt kompetenta team av duktiga arbetsrättsjurister på Livsmedelsföretagen. Vi söker just nu en junior jurist som är alldeles i början av sin karriär och har ett utpräglat och genuint intresse av arbetsrätt. Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap? Vill du arbeta inom den arbetsgivar- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren? Då är detta tillfälle för dig.

Som junior jurist hos oss kommer du löpande att få möjligheten att utvecklas och bli en duktig arbetsrättsjurist och förhandlare under handledning av några av branschens bästa arbetsrättare. Vi satsar på våra medarbetare; vi hoppas du också satsar motsvarande på oss.

I rollen kommer du att komma i kontakt med flera av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre kända. Du kommer att få lära dig arbetet från grunden och i takt med att du utvecklas kan du successivt att få utökat eget ansvar. Den juniora jurist vi just nu söker kommer att företräda och arbeta med framför allt små och medelstora företag runt om i Sverige. Du kommer att biträda företagen vid lokala fackliga förhandlingar, ge löpande rådgivning till företagen och följa upp dina kontakter med företagen. Du förväntas arbeta självständigt ute "på fältet" och vid andra klientkontakter men har samtidigt hela tiden en erfaren kollega/handledare att luta dig mot. Du kommer självfallet också att delta i hela teamets verksamhet och insatser.

Vi förväntar oss att du från första dagen är beredd att jobba hårt och målinriktat med din egen utveckling samt delta och bistå kollegornas i deras arbete.

Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du besitter en synnerligen hög servicenivå. Resor inom arbetet förekommer frekvent i hela Sverige, varför körkort är ett krav.

Vem är du?

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen. Du är nyutexaminerad eller är möjligen i slutskedet av dina juridikstudier och skriver kanske examensarbete inom arbetsrätt. Har du viss erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol, bolag eller organisation är det meriterande. Du rapporterar till förhandlingschefen och/eller avtalsansvarig arbetsrättsjurist han sätter i sitt ställe.

Förutom ditt genuina intresse för arbetsrätt, förhandling och företagande är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig synnerligen väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och stark integritet. Du är analytisk med god kommunikativ förmåga.

Du erbjuds

På vårt kansli vinnlägger vi oss alla om en mycket god kollegial samvaro och atmosfär med högt i tak, kamratskap och ömsesidig respekt i en fräsch och modern arbetsmiljö med den senaste tekniska utrustningen, där våra jurister sitter i egna tjänsterum. Du kommer att få en stor frihet under ansvar hur ditt arbete utförs.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Om företaget

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en framträdande del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom sitt område - varav förhandlingsavdelningen består av åtta personer som arbetar i nära nog unik teamkänsla. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi har cirka 800 medlemsföretag/klienter, små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 55 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister företräder företagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal med våra fackliga motparter.