Financial Controller till Telia Finance AB

för 6 dagar sedan
Läs Senare

Är du stark inom redovisning och har bra kunskaper inom IFRS, skatt och momsfrågor? Då har du nu en fantastisk möjlighet att kliva in i rollen som Financial Controller på ett mycket spännande bolag med stora möjligheter.

Arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller får du arbeta med komplexa redovisningsfrågor. Du blir en del av ett team på 7 personer där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Redovisning och månads-/årsbokslut för Telia Finance och filialer i Norden
  • Koncernrapportering till Group Finance enligt IFRS
  • Skatterapportering till Group Tax samt upprättande av inkomstdeklarationer
  • Årsredovisning samt delårsrapporter
  • Säkerställa att all finansiell information följer policy och riktlinjer
  • Hantera frågor kopplat redovisning, skatt och moms
  • Organisera och vidareutveckla rutiner och rapporteringsprocesserna samt andra utvecklingsprojekt
  • Kontaktperson mot revisorer

Vem är du?

Du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har gediget kunnande inom redovisning och har självständigt arbetat med bokslut och rapportering samt moms och skattefrågor. Meriterande är om du har erfarenhet från en redovisningsposition inom bank- eller finansbranschen, alternativt arbetar på revisionsbyrå. Du har goda kunskaper inom IFRS och håller dig uppdaterad kring nyheter inom området. Du har en god systemvana och är van användare av Excel. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du öppen, strukturerad och drivande. Du gillar att arbeta självständigt, värdesätter god kvalitet och är målfokuserad. För att trivas på Telia Finance gillar du att samarbeta med andra och har en god förmåga att se förbättringspotentialer. Vi ser gärna att du har ett intresse för finansmarknaden i stort och ett proaktivt förhållningssätt.

Du erbjuds

Förutom att du får ett stort ansvar över spännande arbetsuppgifter, så blir du också en del av ett glatt gäng. Du erbjuds fina förmåner och ett flexibelt arbetssätt med möjligheten att arbeta på distans 2 dagar i veckan.

I den här processen samarbetar Telia Finance AB med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Telia Finance är helägt dotterbolag till Telia Company och ett auktoriserat kreditmarknadsbolag med tillstånd från Finansinspektionen. Vi bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Telia Finance är ett litet företag inom en stor organisation. Våra ca 120 medarbetare är en sammansvetsad grupp som med ett flexibelt och målinriktat arbetssätt löser kundernas problem - och fortsätter med det även efteråt. Vi känner trygghet och stolthet i att vara en del av Telia Company som ger oss möjligheter långt utöver det vanliga för ett mindre finansbolag. Tillsammans gör vi det möjligt för våra kunder att ta steget in i nästa generations telekom. För mer information vänligen se www.teliafinance.com