Vikarierande rådgivare/förhandlare sökes till Svensk Scenkonst

för 23 dagar sedan
Läs Senare

Svensk Scenkonst är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom musik, dans och teater. Vi representerar över 100 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, länsmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten. Svensk Scenkonst verkar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för medlemsföretagen.

 

En av våra jurister är föräldraledig under hösten och därför söker vi en vikarierande rådgivare/förhandlare till vårt kansli i centrala Stockholm fram till årsskiftet med eventuell förlängning därefter. Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Tillträde 22 augusti eller enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Som rådgivare/förhandlare hos Svensk Scenkonst levererar du personlig service till våra medlemmar i arbetsrättsliga ärenden. Det innebär att ge skriftlig och muntlig rådgivning samt stödja och driva lokala och centrala tvisteförhandlingar. Vi har nära kontakt med våra medlemmar som finns i hela landet och det förekommer därför en del resor.

Under pandemin har vi skapat många nya digitala utbildningar och när den fysiska kursverksamheten nu återupptas arbetar vi med att utveckla kursutbudet baserat på de senaste årens erfarenheter. Möjlighet finns att påverka utifrån egna intressen och kompetensområden.

Svensk Scenkonst träffar utöver kollektivavtal som inkluderar upphovsrättsregleringar även branschavtal om upphovsrätt rörande dramatik och musik, vilket utgör en växande del av vår förhandlings- och rådgivnings¬verksamhet. Den snabba digitala utvecklingen medför många intressanta frågor för vår organisation, och har du kunskap inom detta område är det en merit.

Din bakgrund

Vi söker dig med en juristexamen eller likvärdig högskoleutbildning och några års erfarenhet av förhandlingsverksamhet inom arbetsrättens område, alternativt dig som har gedigen erfarenhet från HR och/eller förhandlingsverksamhet. Erfarenhet inom något av områdena diskriminering/jämställdhet, arbetstid och arbetsmiljö är meriterande.

Du trivs med att arbeta självständigt, är noggrann och ansvarstagande, men också intresserad av människor och bra på att samarbeta och skapa goda relationer. Som person är du beslutsför och har hög integritet.

Du erbjuds

Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll där du får arbeta självständigt med stor frihet under ansvar. Du blir en del av en arbetsplats i centrala Stockholm med kvalificerade och engagerade medarbetare som arbetar för att på olika sätt stärka scenkonstbranschen. Vi samarbetar med välrenommerade advokatbyråer i bland annat processrättsliga frågor.

Svensk Scenkonst ingår även i ett nätverk av oberoende arbetsgivarorganisationer som tillsammans omfattar över 8 000 företag cirka 220 000 årsanställda.

Kontakt

För mer information kontakta förhandlingschef Maria Grundtman på 070-100 83 77.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!