Group Business Controller till PodX Group

för 6 dagar sedan
Läs Senare

Vill du vara med på en spännande resa i det snabbast växande segmentet inom mediebranschen, podcast, i en ny och central roll? Då finns nu en fantastisk möjlighet för dig när vi söker en Group Business Controller till PodX Group!

Arbetsbeskrivning

PodX Group startades 2021 med visionen att vara den ledande internationella aktören inom ljudinnehåll. Genom investeringar i entreprenörsdrivna bolag world wide så erbjuder vi, förutom finansiering, också innehålls- och affärsutveckling, internationalisering och kommersialisering till framväxande podcastproducenter och skapare.

I rollen som Group Business Controller får du ett brett ansvar med fokus på att bygga upp struktur och processer kring rapportering och analys. Bolaget befinner sig i en spännande uppbyggnadsfas med stort fokus på förvärv. Dina huvudsakliga ansvarsområden blir

  • Bygga upp ekonomifunktionen (Affärssystem, rapporter och KPI; dock inte redovisning mm).
  • Cashflow / cash management
  • Budgetering
  • Affärsutveckling ur ett ekonomiskt perspektiv
  • Input i strategiarbete
  • Delaktig i förvärvsprocesserna med särskilt fokus på affärsplaner, finansiell Due Diligence etc.
  • Nära samarbete med dotterbolagscheferna


Tjänsten är placerad på huvudkontoret mitt i centrala Stockholm och du rapporterar till bolagets CFO men jobbar nära CEO.

Vem är du?

Vi söker dig med universitetsstudier inom ekonomi, grundläggande kunskaper i redovisning och flera års erfarenhet som Business Controller.
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är driven, orädd och tar gärna egna initiativ samtidigt som du är noggrann och strukturerad. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på svenska och engelska. Rollen som Group Business Controller är ny, vilket ger dig stora möjligheter att påverka hur den utformas och är du rätt person kommer du ges en unik möjlighet att utvecklas och växa i takt med oss! Vi är i en spännande bransch med stark tillväxt både nationellt och internationellt och du blir en nyckelspelare i vår fortsatta tillväxt. Om några år ska vi rekrytera en extern CFO som bland annat ska göra PodX börsfärdigt och det skulle kunna bli du.

Om PodX Group

PodX Groups affärsidé är att investera i framstående podcastproducenter och tillsammans med företagets grundare utveckla bolagen till ledande producenter inom respektive marknad och segment. Partnerföretag inom PodX Group blir del av ett globalt, integrerat nätverk och får support vad gäller finansiering, affärsutveckling, internationalisering och kommersialisering.

PodX Group har sitt huvudkontor i Stockholm, med anställda på tio marknader inklusive Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Nederländerna, Italien, Norge, Danmark och Latinamerika.