Aros Kapital söker en Compliance Officer

för 8 dagar sedan
Läs Senare

Aros Kapital är experter på finansiella tjänster inom bland annat företagslån, fakturaköp, leasing, inkasso och juridik. Till skillnad från bankerna drivs vi av entreprenörskap och innovation. Vårt bolag värdesätter verksamhetsutveckling och en stark personlig drivkraft. Eftersom vår verksamhet är inne i en förändringsfas behöver vi utöka vår Complianceavdelning med ytterligare en medarbetare som tillsammans med Head of Compliance kommer utgöra moderbolagets andra linje för kontroll av regelefterlevnad och som kommer vara delaktig i att ta Aros compliance till nästa nivå. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss!

Om Aros Kapital AB

Aros Kapital är ett finansbolag med kreditmarknadstillstånd och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. Bolaget som startade 2004 erbjuder finansiella tjänster inom företagslån, fakturaköp, leasing och inkasso till företag och är etablerat i Sverige, Norge och England. Företaget drivs av unga, kompetenta och driftiga människor med stort fokus på ständig utveckling och förbättring.

Bolaget har huvudkontor i Göteborg med 50 anställda och kontor i Stockholm med sex anställda, i Örebro med fyra utvecklare, i Oslo med två anställda samt i London med fyra anställda. Omsättningen under 2020 var 355 miljoner kronor med ett resultat på ca 100 miljoner före skatt. Största ägare är Mellbygårdkoncernen.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg. Inom ramen för rollen så kan resor till koncernens kontor i Stockholm, London och Oslo förekomma.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som Compliance Officer kommer du ingå i funktionen för regelefterlevnad och arbeta nära och rapportera till Head of Compliance tillika centralt funktionsansvarig. Funktionen har ett koncernansvar för att identifiera, övervaka och kontrollera efterlevnaden av de regler som gäller för Aros kapitals verksamhet.

Du kommer även vara tillgänglig för råd och stöd till första linjen för att proaktivt säkerställa en god regelefterlevnad i koncernen. Du kommer att arbeta med efterlevnad av alla interna regelverk och allt som är kopplat till intern kontroll, riskhantering, outsourcing och penningtvättsfrågor. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå i att genomföra stickprov, ta fram rekommendationer och sammanställa arbetet i rapporter, bidra i utbildningsinsatser och upprätta utbildningsmaterial. Vidare kommer du att följa upp kompetensen i första linjen, upprätta PM som senare ska föredras för relevant personal samt ha kontakt med personal i Aros kapitals utländska enheter i Storbritannien och Norge.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig med svensk juristexamen och som har minst två års erfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter från exempelvis bank, kreditmarknadsbolag, advokatbyrå, revisionsbolag eller liknande. Vi ser gärna att du är en person med god kunskap om finansiella regelverk.
Det är meriterande om du har goda kunskaper inom AML/CFT, outsourcing och erfarenhet av Europeiska bankmyndighetens vägledningar och att du har erfarenhet av att ge råd och stöd avseende regelverkstolkning och praktisk tillämpning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att genomföra kontroller, inkluderat analys, rekommendation, återrapportering samt uppföljning avseende regelefterlevnad.

Vem är du?

Vi ser gärna att du är en person som uppskattar att arbeta i team då regelfunktionen har ett nära samarbete med samtliga avdelningar i bolaget, men i synnerhet med legal, kredit och ekonomi. För att trivas hos oss och lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk, strukturerad, metodisk, driven och lösningsorienterad. Samtidigt ska du vara prestigelös samt besitta god social och kommunikativ förmåga. Vidare ser vi gärna att du är en resultatinriktad lagspelare som med ödmjukhet är beredd att anta nya utmaningar och som vill utvecklas i din yrkesroll. Som person är du både flexibel och noggrann och du drivs av att teamet tillsammans ska nå bästa tänkbara resultat.

Vi sätter även stort värde vid pragmatism och hög integritet. Aros kapital är ett bolag som ser möjligheter. Aros ledord är "finns ingen väg så skapar vi en", vilket ställer höga krav på regelefterlevnadfunktionen i koncernen. Vi vill att du trivs i en föränderlig miljö och vill ta nästa steg i karriären och samtidigt höja din kompetens inom compliance.

Vad erbjuds du?

Du erbjuds en möjlighet att arbeta i en internationell miljö och utöka din erfarenhet inom compliance. Hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta uppdrag tillsammans med härliga oh stöttande kollegor i nybyggda och moderna lokaler på våning 26 i Gårda Vesta. Vi utmanar branschen.

Vår inställning är att allt är möjligt och därför har vi byggt ett team med stark personlig drivkraft. Du kommer att ingå i vårt team där du får möjlighet att tillsammans med teamet växa med både bolaget och rollen. Du blir en del av ett motiverat gäng som verkar i en dynamisk miljö där egen drivkraft för att skapa förändring och förbättring premieras. Bli en del av Aros kapital och vår fortsatta resa som modernt bolag med spännande finansieringslösningar.

Tillträde

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Aros kapital med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Till din ansökan önskar vi att du bifogar CV och personligt brev. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076-002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.