Biträdande jurist till Baker McKenzie

för 3 dagar sedan
Läs Senare

Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå och en av världens ledande inom affärsjuridik. Byrån växer och vi söker nu en biträdande jurist till verksamhetsgruppen International Commercial & Trade, med fokus på kommersiella avtal.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande jurist kommer du tillsammans med dina kollegor ge byråns klienter rådgivning i olika frågor, med särskilt fokus på kommersiella avtal. Du kommer bland annat upprätta, granska och förhandla flera olika former av kommersiella avtal från en mängd olika branscher. Du arbetar med erfarna biträdande jurister och delägare, nära klienterna och du får tidigt stort eget ansvar. Bland våra uppdragsgivare finns många av de främsta svenska och internationella företagen. Många av våra uppdrag innebär gränsöverskridande arbete och du kommer att arbeta med kollegor i andra länder på daglig basis.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen, med goda akademiska meriter, samt minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med kommersiella avtalsfrågor.

Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en internationell organisation och vill växa och utvecklas på byrån. Du ser helheten i affären och är lösningsorienterad. I en grupp är du en lagspelare som har mycket god samarbetsförmåga och social förmåga. Vidare är du analytisk, noggrann och strukturerad. Du tycker också att det är utvecklande att arbeta med flera projekt samtidigt och är van att arbeta självständigt mot deadlines. Precis som oss värdesätter du hårt arbete samt ödmjukhet.

Då den största delen av ditt arbete kommer att utföras på engelska behöver du kunna arbeta helt obehindrat på både engelska och svenska.

Du erbjuds:

Du får möjligheten att komma till en internationell organisation där verksamheten är fokuserad till respektive Practice Groups oavsett land eller kontor. Vi satsar mycket på utvecklingsprogram, både för personlig utveckling och karriärsutveckling. Du kommer till en social arbetsplats med många gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, fotbollsturneringar utomlands och AW:n på Stockholmskontoret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, inklusive CV och betyg mm, så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

Stora, välkända klienter. Fokus på innovation. Utmanande arbete. Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå - och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Men det allra viktigaste är att du som medarbetare ska känna dig högt rankad hos oss. Hela vår kultur bygger på att alla ska utvecklas till sin fulla potential.

Vi är ett sammansvetsat team på 120 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning).