Bolagsjurist till Skandiakoncernen

för 21 dagar sedan
Läs Senare

Skandia koncernjuridik söker en bolagsjurist med inriktning mot företagsstyrning. 

Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 750 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas! Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Arbetsbeskrivning
Skandias gruppfunktion Koncernjuridik samordnar Skandias syn på strategiska legala frågeställningar och koordinerar det juridiska arbetet inom koncernen. Funktionen tillhandhåller också juridisk rådgivning och stöd inom koncernövergripande områden som till exempel inom IT- och informationssäkerhet, dataskydd, inköp och strategisk kommunikation. I uppdraget ingår att utveckla och koordinera koncernens arbete med att upprätthålla en sund företagsstyrning, exempelvis genom att utveckla och underhålla processer och styrdokument för intern styrning, uppföljning och kontroll samt att stödja verksamheten i implementeringen av koncerngemensamma processer. Funktionen tillhandahåller även stöd till fullmäktige, som är bolagets högsta beslutande organ och som utövar ägarstyrning på uppdrag av Skandias kunder.

Koncernjuridik består i dag av nio medarbetare inom Juridik och tre medarbetare inom Privacy Office. Du kommer att vara placerad inom Juridik och rapportera till koncernens chefsjurist men arbeta nära fullmäktige i ägarrelaterade frågor samt nära koncernledning och styrelse i företagsstyrningsfrågor. Du kommer att ansvara för att ta fram interna regler för företagsstyrning och hjälpa verksamheten att implementera dessa.

Du kommer att ansvara för att utveckla och underhålla effektiva kontroller och andra verktyg för uppföljning, samt upprätta rapporter till koncernledning, styrelse och fullmäktige.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och minst ett par års erfarenhet av regelverksarbete inom finansiell sektor eller advokatbyrå. Det är meriterande om du har arbetat med ägar- och företagsstyrningsfrågor i reglerad verksamhet.

Rollen kräver att du är handlingskraftig och tar ansvar och initiativ. Du har integritet, arbetar strukturerat och är bra på att prioritera. Vi vill också att du har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst och enkelt förhållningssätt. Du kommunicerar tydligt och pedagogiskt, och tycker om att dela med dig av dina kunskaper.

Du erbjuds
Skandia erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en grupp med trevliga och hjälpsamma kollegor. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv, och du ges stora möjligheter att utvecklas i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. [I rekryteringsprocessen samarbetar Skandia med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.