Bolagsjurist till Unionen

för 17 dagar sedan
Läs Senare

Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet. Vill du vara med och bidra?

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi vår första bolagsjurist. Funktionen ingår i staben där stöd och expertis finns för att hålla samman och ge förutsättningar för enhetlig och effektiv styrning och ledning i förbundet.

Dina arbetsuppgifter innebär att ge juridisk rådgivning till organisationen och ledningen, inom avtalsrätt, bolagsrätt, compliance och immaterialrätt. Du arbetar proaktivt med omvärldsbevakning inom hållbarhet med fokus på redovisningsskyldighet, samt regelverk och förordningar. Du deltar även i arbetet med organisationens interna regelverk och dess tillämpning.

Vem är du?

Vi söker dig som har svensk juristexamen och cirka sju års erfarenhet från advokatbyrå eller bolag. Har du erfarenhet från en liknande roll i branschen, så är det meriterande.

För att passa i rollen har du ett starkt intresse för arbetsmarknads- och samhällsfrågor. Vi tror att du är en person som har god förmåga att arbeta lösningsorienterat, är flexibel och orädd för att ta egna initiativ. Vidare är du utåtriktad, social och kommunikativ, då arbetet innebär många olika kontaktytor, såväl internt som externt. Du är diplomatisk i ditt sätt och har lätt för att samarbeta med andra. Du är ambitiös, strukturerad, självständig med gott självledarskap.

Du har mycket goda svenska kunskaper i tal och skrift.

Du erbjuds:

Du kommer att erbjudas en stimulerande roll med varierande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter i en spännande organisation med en positiv och öppen atmosfär, där engagerade kollegor bidrar till ett gott lagarbete. Unionen har fräscha och moderna kontor i centrala Stockholm.

Fackligt ombud i den här rekryteringen är Mona Hedlund: mona.hedlund@unionen.se

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se


Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Unionen med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766- 33 14 40.

Om verksamheten

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.