HR-chef till Riksteatern

för 21 dagar sedan
Läs Senare

Vi söker en tydlig, framåtlutad och samarbetsorienterad HR-chef som vill leda och utveckla i en kreativ och dynamisk miljö. Du vill verka i en mångfacetterad organisation och bidra till en meningsskapande verksamhet som inspirerar och gör skillnad för många människor. Vi tror du kommer trivas hos oss om du har ett intresse för scenkonst, kulturpolitik och samhällsfrågor!

I denna roll blir du blir en nyckelperson där du driver HR-arbetet framåt tillsammans med ditt kompetenta team. Du är lyhörd, flexibel och har förmågan att samverka med medarbetare och chefer i många olika yrkesroller. Vår HR-organisation består av HR-chef, tre HR Partners och två lönespecialister. I rollen som HR-chef rapporterar du till VD och ingår i hennes ledningsgrupp, som förutom HR består av cheferna för Teateravdelningen, Dansavdelningen, Teknik & ateljéer, Finans & verksamhetsstöd samt Förening, Försäljning & Kommunikation. Totalt finns 30-talet chefer i verksamheten.

Rollen

Som HR-chef hos oss arbetar du i en verksamhetsnära roll och verkar för att Riksteatern är en attraktiv arbetsgivare med goda värderingar. Du leder ett engagerat HR-team i en roll som spänner över hela HR-spektrat. En viktig fråga för oss är jämlikhet och mångfald, många initiativ är i gång och du blir en nyckelperson i att driva dessa frågor vidare, bland annat genom projektet "medveten kompetensförsörjning".

Ett annat prioriterat område är arbetsmiljö, såväl fysisk som organisatorisk och social – kanske extra viktigt hos oss, eftersom en stor del av personalen turnerar, vilket innebär resor och arbete på många olika scener. Du och ditt team är ett viktigt stöd för våra chefer tex i frågor kopplade till arbetstidsavtal, rekrytering och olika personalfrågor.

Riksteatern har kollektivavtal och på arbetsplatsen finns två lokala fackliga klubbar. Riksteatern praktiserar en utökad form av facklig samverkan med fokus på delaktighet och förankring hos medarbetarna, där utgångspunkten är att samverkan ska utgöra ett naturligt led i beslutsprocessen och den fortlöpande verksamheten

Den vi söker

Vi söker dig som har relevant HR-utbildning och minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en liknande roll. Du är van att jobba i team med andra HR-kollegor och har du arbetat i en idéburen organisation är det ett plus. Vidare har du gedigen erfarenhet av och kunskap om systematiskt arbetsmiljöarbete och facklig samverkan.

Som person skapar du sammanhang och delaktighet genom ditt ledarskap. Du planerar, organiserar, strukturerar och prioriterar ditt och HR-avdelningens arbete på ett effektivt sätt. Du är skicklig på att lyssna in samt se och driva förändrings- och utvecklingsarbete i samarbete med andra.

Riksteatern har ett brett uppdrag, varför vi behöver medarbetare som representerar en mångfald av perspektiv och erfarenheter. Vi värdesätter att du har god förståelse för olika levda erfarenheter. Du uppskattar olikheter och förstår hur bakgrund, kulturella uttryck och samhälle påverkar och samverkar med varandra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och sociala förmågor eftersom rollen kräver mycket samverkan med andra.

Vårt erbjudande

Som anställd hos oss får du verka på en arbetsplats där vi brinner för att engagera människor i hela landet! Du får arbeta med viktiga frågor i en kreativ miljö, där medarbetarna känner ett starkt engagemang. Genom att turnera och arrangera scenkonst från norr till söder gör vi dagligen allvar av Riksteaterns vision om att sätta tankar och känslor i rörelse för alla överallt, och självklart får du ta del av Riksteaterns många föreställningar.

Vi tillämpar förtroendearbetstid, 30 semesterdagar per år och ett arbetsklimat som präglas av frihet under ansvar. Tillträde sker enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Provanställning 6 månader tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. För mer information kontakta Ylva Ottosson, ylva.ottosson@jurek.se Tel 0733-914108. Fackliga kontaktpersoner: Nils Ryding Abelli, fackförbundet Scen & Film avd 15. nils.rydingabelli@riksteatern.se tel:073 063 66 01 och Emilie Larsson för Akademikerföreningen emilie.larsson@riksteatern.se Tel 0706-829704

Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Om Riksteatern

Riksteatern är en folkrörelse. Ca 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - för alla, överallt. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till närmare en halv miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullberg och Riksteatern Crea är delar av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se