Nyhetsbrev till Jureks konsulter! – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se

Nyhetsbrev till Jureks konsulter!

Nu har det återigen blivit dags att samla allt spännande som är på gång hos Jurek i ett nyhetsbrev för alla er konsulter! Här kan ni bland annat kunna fördjupa er i Jurek som företag, våra medarbetare samt läsa om månadens konsult. I detta nyhetsbrev fokuserar vi även lite extra på vårt kontor i Malmö, så håll till godo. 


SARA – REGIONCHEF I MALMÖ –  HAR ORDET

 

Berätta om din roll som Regionansvarig för Jurek Malmö!

Jag har det övergripande ansvaret både för Sälj & Leverans här i Skåne. Det innebär att jag åker med säljarna ut på möten och hjälper dem vid behov i deras införsäljningsprocess och hur vi kan pitcha Jurek som den bästa leverantören inom våra affärsområden.

Leveransen tar också upp en hel del tid då vår rekryteringsspecialist Karin har väldigt mycket att göra som både rekryterare och konsultchef. Jag försöker också arbeta på ett mer strategiskt plan med var fokus ska ligga framöver och inom vilka områden vi måste satsa lite extra såsom marknadsföring och att nätverka.

Hur kommer det sig att du hamnade på just Jurek?

Mitt intresse för branschen hade smugit sig på under mina år som försäljningsansvarig då jag själv rekryterade mycket personal. Jag blev intresserad av vad det är som gör att man väljer en leverantör framför någon annan. När möjligheten kom upp att arbeta från grunden med att bygga upp försäljningen i Malmöregionen kändes det valet väldigt självklart för mig! Speciellt att få arbeta med affärsområdena Juridik & Ekonomi.

Vad är du mest stolt över med Jurek Malmö?

Att vi faktiskt lyckats komma igång ordentligt med tunga rekryteringar och att vi också nu börjat få in konsulter på bemanningsuppdrag. Det var ett mål vi hade här under våren just med konsultuppdragen. Det är också väldigt roligt att vi har gjort oss ett namn i Malmö när det kommer till jurister och de arbetsgivare som har behov utav våra tjänster inom juridik. Vi är dessutom ett väldigt bra team här nere som alla kompletterar varandra mycket väl. Det är A och O för att lyckas i längden tror jag!

Vad är det som skiljer Jurek från andra bolag?

Att vi verkligen lägger tid på våra kunder och konsulter. Vi släcker inte bara bränder utan arbetar proaktivt både med kandidater och vilka eventuella uppdrag som med stor sannolikhet kommer trilla in. Vi är ett bollplank till våra kunder där vi inte bara diskuterar faktiska uppdrag utan också bistår med fakta gällande arbetsmarknaden i stort och hur de eventuellt kan effektivisera sin arbetsplats genom att tänka utan för boxen när personal ska tillsättas. Dessutom är Jurek ett företag som inte bara säger att beslutsvägarna är korta utan man menar faktiskt det. Man diskuterar inte saker i det oändliga utan att skrida till verket. Otroligt befriande att få arbeta i en sådan miljö och detta arbetssätt genomsyrar våra processer i stort.

Vad betyder våra konsulter för Jurek?

Väldigt mycket skulle jag säga, de är våra främsta marknadsförare och de som för ordet vidare om oss. Vi är väldigt måna om dem och hoppas och tror att vi är en attraktiv arbetsgivare. Vi har haft exempel på processer där vi varit 1 utav 4 leverantörer som annonserar och där kandidaterna sagt rakt ut att de vill söka via oss för det känns bäst. Det blir man väldigt glad av att höra såklart!

Hur skapar man en Perfect Match mellan företag och konsult?

Man måste verkligen lyssna på kunden, vad de vill ha för person. Ett bra CV kan de flesta skriva ihop men det gäller att fånga upp essensen i en personlighet, ha den där fingertoppskänslan vad som blir en Perfect Match! Man måste kunna läsa mellan raderna också. Vad behövs i den befintliga gruppen? Vem kan komma in på en arbetsplats och göra underverk? Och såklart måste vi lyssna på konsulten: är det en arbetsplats där hen kommer att trivas? Kommer hen få utrymme för att utöva sin kompetens? Det måste vara en win-win mellan kund och konsult och för oss är varje tillsättning lika viktig! Man är ALDRIG bättre än sitt senaste uppdrag!


FYRA SNABBA MED KARIN THORSTENSSON – KONSULTCHEF I MALMÖ

 

Hur trivs du som Rekryteringskonsult/ konsultchef på Jurek Malmö?

Jag trivs jättebra som rekryterare och konsultchef på Jurek i Malmö. Det känns verkligen som att jag har kommit ”hem”. Jag är så glad över att jag fick möjlighet att börja arbeta här!

Vilka är de största utmaningarna?

De största utmaningarna med tjänsten är att jag både är rekryterare och konsultchef.

Varför valde du att arbeta på just Jurek?

Jag fick ett gott intryck av både Niklas och Sara. Det var magkänslan som avgjorde – allt kändes så jätterätt!

Hur ser en Perfect Match ut för dig?

En Perfect Match är när både kunden och kandidaten är nöjda med hela rekryteringsprocessen. Från början till slut.

 

 

 

 


 MÅNADENS KONSULT – ANNIKA MORITZ

 

Hur känns det att få utmärkelsen ”Månadens konsult”?

Det känns roligt!

Hur blev du konsult hos Jurek?

Jag bestämde mig för att efter 14 år som fastighetsmäklare byta inriktning i arbetslivet. Min önskan var att få arbeta med fastighetsjuridik. Jag har under den tid jag sökte jobb, kontinuerligt varit inne på Jureks hemsida (vilken jag gillar) och där hittade jag mitt blivande arbete.

Hur trivs du hos Jurek och på det uppdrag du är på idag?

Jag trivs mycket bra hos Jurek och blir väl omhändertagen av Karin, min konsultchef. Jag har ett uppdrag som Fastighetsjurist på Fortifikationsverket som är mycket spännande och jag har stor nytta av min erfarenhet och kunskap från tidigare bakgrund.

Har du något annat du vill tillägga?

Idag har jag skrivit på en förlängning av mitt uppdrag hos Fortifikationsverket!

 


KONSULTAKTIVITETER PÅ SENASTE! 

Den 9 maj hölls en konsultaktivitet för de anslutna till Stockholmskontoret! Knappt 35 personer, konsulter och konsultchefer, hade en helkväll ihop och spelade boule i Liljeholmen. Aktiviteten var mycket uppskattad av samtliga, så detta gör vi snart om!

 


PERSONALHANDBOK

På Jurek Rekrytering & Bemanning är våra konsulter en av våra viktigaste tillgångar och vägen till framgång. Att du som konsult enkelt och snabbt kan finna den informationen du söker när du har frågor är viktigt för oss och vi har därför sammanställt viktig information för dig i denna Personalhandbok för konsulter. Personalhandboken är avsedd att vara ett uppslagsverk för er konsulter och skapa klarhet i vilka regler och rutiner som gäller. Anställningen styrs av många lagar och regler och vi skall i denna handbok ge en kort sammanfattning av de viktigaste. Det är viktigt att komma ihåg att det du finner i denna handbok är just sammanfattningar – har du mera omfattande frågor så ber vi dig kontakta respektive konsultchef alternativt vår HR-avdelning. Personalhandboken är ett levande dokument, vilket innebär att den över tid kommer att uppdateras och förändras.

Personalhandboken hittar du under din startsida när du loggar in på https://jurek.ebemanning.se

Wellr – ett friskt företag börjar med friska kollegor

Jurek har lanserat ett projekt för ett friskare Jurek där du som konsult har möjligheten att delta. Fokus ligger på hälsa, träning samt välmående både privat och i arbetslivet. För att lyckas med detta har Jurek tagit hjälp av Wellr som har skapat en webbaserad helhetslösning för att systematiskt utvärdera och förbättra hälsa hos de anställda.

Det Wellr gör är att;

  • Hjälper dig att må bättre, och ger dig de rätta verktygen för att hålla koll på hur du mår.
  • Du har möjlighet att genomföra ett antal tester som består av åtta delar. Testerna ligger till grund för ditt hälsohjul som ger dig en överblick över din hälsa.
  • Hur du svarar på testerna är helt anonymt och det är endast du själv som kommer se dina resultat på den profil du skapar hos Wellr.
  • Genom att kartlägga brister eller riskzoner som finns skapas personliga åtgärdsplaner för att bryta negativa mönster.
  • Det kan vara alltifrån kost, träning till hur många timmar som du behöver sova om natten. Här kan man få tips om exempelvis träningsövningar som just du behöver jobba med – kan vara bålträning i 2 – 3 veckor etc.
  • För mer information gå in på: http://wellr.se/ alternativt https://vimeo.com/221255654
  • Skicka intresseanmälan till din konsultchef, så kommer du få ett mail med information om hur du skapar ett konto hos Wellr. 

OBS: Du kan endast ta del av erbjudandet under tiden som du har uppdrag via Jurek. När ditt uppdrag är slut så avslutas även ditt konto hos Wellr.

 


TIPSPENG – TIPSA OSS OCH TJÄNA 2000 kr

Vi är alltid på jakt efter fler duktiga konsulter och kandidater. Om du tipsar oss om en kandidat som får ett uppdrag via oss på Jurek utgår en tipspeng om 2000 kr. Detta gäller även om du tipsar om ett behov som leder till ett uppdrag via oss på Jurek. Så tipsa loss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall