JUREK UPDATE Q1 – TALANG! – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se

JUREK UPDATE Q1 – TALANG!

 

Varmt välkommen till Jureks djärva, aktuella och lärorika nyhetsbrev där vi tar pulsen på marknaden, lyfter och analyserar viktiga kärnfrågor inom rekrytering och bemanning samt bjuder på handfasta tips och pågående projekt hos oss på Jurek. Det här är Jurek Update.

 


MARKETING INSIGHT
Follow Trends and Talent will Follow You

Jurek har ständigt örat mot marknaden och träffar hundratals kandidater varje vecka som hjälper oss att kartlägga de senaste trenderna och tydliga förändringar på marknaden.

 

 

 

 

– VAD HAR SYMBOLISERAT Q1 NÄR DET KOMMER TILL ATT HITTA TALANG?

Vi bad några av Jureks rekryteringskonsulter att svara med ett ord vad som symboliserat första kvartalet 2017 när det kommer till att hitta rätt talang till rätt plats.

 

Proaktivitet!
Anousheh Abuhamzeh- Rekryteringskonsult:
”Det är tydligt att det fortsatt är kandidatens marknad och för att inte tappa de bästa kandidaterna tar man allt snabbare beslut. Det har blivit lite som med bostadsmarknaden där man säljer genom förhandsvisning – nu hör man av sig till sin rekryteringsbyrå och talar om vad man vill ha innan talangen ”kommit ut på marknaden”.

  

Talangjakt!

Nina Grundström – Senior Rekryteringskonsult:
”Jakten på de främsta talangerna fortsätter. Man har i allt större utsträckning förstått att man ofta måste söka upp talanger självmant och att rätt talang inte alltid hittar till just ditt företag. Man måste helt enkelt vara bättre på att sälja in sig som företag och locka talanger.”

 

Öppensinnade:

Ulrikka Uittomäki – Senior Rekryteringskonsult:
”Kunderna letar i allt större utsträckning efter talang utanför den berömda boxen. Det är inte längre enbart utbildning och erfarenhet av en specifik roll som avgör – allt oftare går man på de så kallade informella kraven: personlighet, värdering, ambition och utvecklingspotential.”

 

Åldersnojja:

Helena Woodcook – Rekryteringskonsult
”Det är fortsatt tydligt att man söker efter en viss typ av talang – idén om att en talang är en ung, friska arbetsmyra. Men under Q1 har vi börjat se en något mer positiv inställning när det kommer till just ålder. Man har förstått att talanger kan röra sig betydligt högre upp i åldrarna.”

 

 

 

EMPLOYER BRANDING by JUREK
 – Invest in Talent and Talent will invest in you

Employer Branding har blivit ett måste för att locka och behålla talanger idag. Här delar vi med oss av en analys som kan hjälpa er att utveckla och förbättra just er Employer Branding.

 

  

 

– KONSTEN ATT SE POTENTIAL I ALLA TALANGER

Ordet talang används ofta i det vardagliga språket och kan ibland vara svårt att sätta i ett professionellt sammanhang på grund av sitt breda användningsområde. För oss på Jurek är en Talang någon med potential.

Det innebär att alla arbetsföra är en talang. Ofta använder man bara ordet Talang när man beskriver någon med vissa specifika färdigheter, med en viss utbildning i en viss ålder. Urtypen är en nyutexad ung arbetsvarg utan förpliktelser från familj.

Den här attityden börjar sakta förändras på marknaden, men den finns fortfarande där. Men vi måste bli bättre på att se det breda spektrat av talanger och vara beredda på att anställa bortom vår bekvämlighetszon. Här handlar det om att våga. Våga bryta mönster och våga ge och ta chanser.

I Jureks värld är det vår nyckel till framgång – att vi ser potentialen hos alla som är gediget intresserade och engagerade i sina uppgifter – oavsett om man är 20 eller 70 år. Det visar sig gång på gång att de satsningar vi gör som ligger utanför den så kallade normen blir betydligt mer lojala och resultatorienterade än den klassiska urtypen av talang.

När man blandar människor med olika erfarenhet och olika åldrar tenderar det att skapa en betydligt starkare gruppdynamik. Det blir helt enkelt inte samma känsla av konkurrens.

Jurek har sett ett tydligt skifte under Q1 2017. Det är alltfler företag som breddar sina vyer – ser bortom åldersnojja och ”rätt erfarenheter”. Kan det vara så att vi är påväg mot att se och nyttja potentialen i landets alla talanger? Ett stort steg i rätt riktning menar vi på Jurek.

 

 

 

JUREK NEWS:
Completing companies with a Perfect Match

Här delar vi med oss om vad som har hänt det senaste kvartalet på Jurek och låter er lära känna en av våra kollegor.

 

 

Årets första kvartal är avklarat och vi blickar tillbaka på en tid med stark tillväxt. Vi har anställt flera nya härliga kollegor för att möta den ökade efterfrågan från kund och från kandidater. Kanske för att vi synts mer än någonsin detta kvartal – vi har gjort en storsatsning på marknadsföring och kommunikation med synlighet i bland annat DI, Affärsvärlden och Lag&Avtal. Allt för att fortsätta göra de bästa matchningarna mellan kandidat och företag med fokus på att gå bortom den åldersnoja som fortsatt råder på marknaden.

 

ETT URVAL AV TALANGER VI TILLSATT PÅ TEMAT ÅLDERSNOJJA!

Kvinna, 53 år, Redovisningsekonom

Kvinna,  59 år, Ekonomiassistent

Man, 56 år, Förvaltningsekonom, kommun

Kvinna, 57 år, Driftschef kommun

Kvinna, 54 år, Redovisningsansvarig finansbranschen

Man, 54 år, Projektchef Statligt bolag

Man, 51 år, Administratör

Man, 51 år, Ekonomiassistent

Kvinna, 58,år Redovisningsekonom

Kvinna, 59 år, Ekonomiassistent

Kvinna, 54 år, gruppchef för Cash Management

Kvinna, 53 år, redovisningsansvarig

Kvinna, 51 år, administratör

 

JUREKS NYA TALANGER:

 

Lina Zaar- Key Account Manager

Björn Skogsberg- Account Manager

Monia Letmark- Konsultchef

Emma Liljeqvist- Rekryteringskonsult

Angeliqa Haapanen- rekryteringsassistent

Sebastian Bernal- Account Manager

Sara Gustafsson- Receptionist

 

 

MÖT JUREKS REKRYTERINGSKONSULT HELENA WOODCOOK

 

Helena följde drömmen som många aldrig vågar förverkligar – hon bytte karriär efter 20 år som jurist

 

Helena har alltid älskat att utmanas och har arbetat som jurist på domstol, advokatbyrå och i näringslivet – i näringslivet också som chef på olika nivåer. Efter drygt 20 år i olika juristroller kände hon att hon ville vidare, och började fundera över hur hon kunde fortsätta utvecklas med nya sporrande uppgifter.

 

Att överge juridiken helt skulle vara bortkastad tid och kunskap insåg Helena. Hon ville snarare hitta ett nytt sammanhang där hon kunde nyttja den kunskap och erfarenhet hon samlat på sig.

 

Helena funderade över de moment som erbjudit mest utmaning och glädje under sina år som jurist och kom att tänka på den spänning och stimulans som ligger i att anställa nya medarbetare – att matcha rätt person med rätt position. Här såg Helena en chans att dra fördel av sin expertis inom juridiken och kombinera det med sin passion för människor. Efter 20 år i branschen vet Helena vad kunden vill ha och även vilka frågor man ska ställa i en intervjuprocess. När man själv suttit i den positionen underlättar det matchningen och skapar en trygghet och säkerhet i rekryteringssituationen.

 

Självklart var det ett stort steg att lämna den trygga inriktning hon haft de senaste 20 åren. Men arbetslivet är långt och Helena insåg att hon har många spännande år kvar att utvecklas, lära och växa som yrkeskvinna. Här följer ett råd och uppmuntran till dig som går i samma tankar, eller helt enkelt inspirerades av den här artikeln:

 

–          ”Många bestämmer sig redan i unga år och blir sedan – medvetet eller omedvetet – kvar. Man väljer en inriktning och nöjer sig sedan med den. Men i takt med att du växer som person utvecklas även dina färdigheter, ditt intresse och ditt engagemang. På samma sätt som frågan ”Vad vil du bli när du blir stor” sällan överensstämmer med vart man faktiskt hamnar så kan man omöjligt veta vad man vill bli när man blir större. Man är skyldig sig själv att vara öppensinnad och att våga. Våga bryta mönster och testa nya vägar. Ordet som kommer till mig är befriande. En fantastisk känsla som alla är värda att känna” säger Helena Woodcock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall