Juli 2018 – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se

Juli 2018

Efter ett litet uppehåll är det nu äntligen dags för ytterligare ett nyhetsbrev från oss på Jurek Rekrytering & Bemanning! Snart är det mitt i sommaren och många börjar gå på en välförtjänt semester. Vi passar på att se tillbaka på första halvåret av 2018 och även såklart blicka framåt mot hösten.

2018 hittills!

Shervin Razani, VD

Året 2018 har börjat starkt för Jurek! Hittills har våra rekryterare tillsatt över 450 tjänster och vi har för närvarande hela 262 konsulter ute på uppdrag. Detta ser inte ut att förändras, och även om Jurek är fortsatt starka inom rekrytering för Jurister och Ekonomer ökar rekryteringen inom de andra affärsområdena stadigt. Vi ser främst en uppgång inom affärsområdena Marknad och Business Management, men även för kompetensförsörjning inom offentlig sektor.

Detta ser lovande ut inför andra halvan av år 2018!

 


Talang på Lika villkor – Jurekbarometern Q1

Klicka på bilden för att läsa kvartalsrapporten!

Under början av Juni månad lanserade vi ett nytt spännande projekt – nämligen Jurekbarometern. Den första rapporten av fyra år 2018, har namnet Talang på lika villkor!? och är baserad på statistik från 1875 intervjuer med kandidater under det första kvartalet. Vi har därmed tagit reda på en rad fakta genom anställningsprocessen gällande lön i förhållande till ålder, ort, namn och kön.

På Jurek vill vi verka för en jämställd arbetsmarknad som baseras på allas lika värde, och att talang alltid ska anställas på lika villkor. Vi kanske inte är först med att mena detta, men för att verkligen ha möjlighet att uppnå det krävs kunskap och insikt om vad som faktiskt påverkar arbets- och rekryteringsprocesser, vilket vi vill dela med oss av. I denna första kvartalsrapport har vi bland annat funnit att namn, ålder och kön spelar stor roll för den slutlön akademiker får. Vi har bland annat funnit ett exempel när tre personer med likvärdig kompetens sökt likvärdiga tjänster, men resultatet är en stor skillnad i löneutfall. Likväl är löneskillnaderna mellan könen fortsatt stora, vilket främst går att se beroende på ålderskategori.

Rapporten fick även under juni en del uppmärksamhet i media! Den 11 juni deltog Shervin Razani, VD, i SVT Morgonstudion med anledning av rapporten.

”Det kan bero på invanda mönster och en trygghetsfaktor när man anställer. Det är synd men man måste identifiera och belysa det, vilket är det vi försöker göra. Det är en kulturfråga och när vi lever i en värld med mycket konkurrens är det synd att vi missar kompetens på grund av detta”

Se ett klipp från diskussionen, där även Allbrights tillförordnade vd Tove Dahlgren deltog, här! Vidare har rapporten omnämnts och uppmärksammats i F plus, Omni och SVD Perfect Guide

Jurek Trendspanar!

Helena Woodcock, Monia Letmark, Joakim Folmer Hansen och Johannes Schiölde

Ni har väl inte missat de trendspaningar som publicerats under året? Trendspanar är något alla vi på Jurek gör varje dag, det är en självklarhet i vårt jobb att försöka tyda i vilken riktning en bransch går i och hur framtiden kan te sig. Det vi har börjat med är att dela med oss av detta till fler! Hos oss arbetar som bekant ett flertal specialister, de som rekryterar inom en viss bransch har själva erfarenhet från denna och därmed kunskap om de faktiska förutsättningarna för en specifik tjänst eller roll. Trendspaningarna kommer vi fortsätta med! Så håll utkik efter ännu fler i framtiden.

För att läsa trendspaningar som hittills publicerats, gå in på jurek.se/inspirationer och ta del av dem samt en hel del annat!  

Nya ansikten!

Vi fortsätter växa så det knakar! Hos Jurek Finance på stockholmskontoret har två nya rekryteringskonsulter börjat, Mari Jehrlander och Marie Källström. Båda har gedigna erfarenheter från branschen och vi är så glada att ha med dem i teamet! Mari har arbetat som bland annat ekonomichef, drivit redovisningbyrå och rekryterat och Marie i sin tur har erfarenhet som Ekonomichef, Business Controller med mera.

Vi passade på att sätta oss ner för ett samtal om hur de upplever den första tiden här hos oss, branschen och deras erfarenheter som du kan läsa genom att klicka här! 

 


Jurek Social

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer på Jurek, ta del av intressant och inspirerande innehåll och fortsätta följa arbetet med Jurekbarometern så följ oss på Sociala Medier! Klicka på ikonerna för att komma till våra respektive sidor!

                      


Jurek Sommar

Sådär! Även om också vi på Jurek tar semester, vill vi ändå påminna om att kontoren – både Stockholm, Göteborg och Malmö, är bemannade under hela sommaren och det finns alltid ordinarie medarbetare tillgängliga för vad som helst ni kan komma att undra!

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall