Tips och varningar inför arbetsintervjun! – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
6ba9b18be57c93b37911d27a121db160

Tips och varningar inför arbetsintervjun!

I senaste numret av Tidningen Karriär intervjuas Jurek HRs Ylva Ottosson och delar med sig av sina bästa råd under anställningsintervjun. Här får du även svar på hur du ska möta de svåra frågorna och hur du ska undvika de största misstagen.

 

Läs hela intervjun här!

 

Några av Ylvas konkreta tips!

1) Lyssna noga. Var lyhörd i mötet och lyssna. Ställ gärna en motfråga om du inte riktigt förstår frågan. Det är vanligt att du får öppna frågor som ”berätta om din bakgrund”. Det är en stor fråga som du kan skapa dialog kring genom att svara ”var vill du att jag ska börja?”

2) Pausa ibland. Ofta blir man lite ivrig till exempel när man ska berätta vad man har gjort. Då är det lätt att det blir en monolog, så pausa ibland när du levererar dina svar. Våga vara tyst några sekunder så kanske du får en följdfråga.

3) När du vill ha en fråga du inte får. Du kanske har förberett dig på en fråga om dina drivkrafter och vill gärna berätta om det. Om du inte får den frågan, försök vara lite smart och väv in det i något annat svar, kanske i slutet av intervjun då man ofta får frågan ”är det något mer du vill berätta?”.

4) Gör en summering. I slutet av intervjun kan du göra en liten säljpitch. Då kan du säga att ”jag tycker jag har fått fram allting bra och är intresserad av det här jobbet, det är precis vad jag vill göra framåt och jag tror att jag kan bidra med de här tre sakerna”. Gör det även om du redan har sagt det och det står i ditt CV. Ta chansen!

5) Var redo för lönefrågan. De flesta tycker att den är svår men den kommer i princip alltid och numer ganska tidigt i processen, ibland redan på telefon. Ge ett svar. Jag tycker det är okej med ”jag kan inte svara på det nu/jag behöver veta mer/jag vill inte gå in i den nu/jag vill fundera lite”. Men är man är aktivt jobbsökande anser jag att det är en fråga man bör fundera igenom. Vad vill jag landa i? Det finns olika sätt att svara på den. Exempelvis ”i dag tjänar jag 40 000 kronor och vet inte exakt vad den här rollen ligger på. Tror du det är rimligt med 45 000? Att vara rak och transparent från båda håll är en bra sak.

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall