Shervin Said Q1 2017 – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
f1f1ff0dc7ab713d5be28f6741dd9765

Shervin Said Q1 2017

Det har aldrig varit lika viktigt med rätt personal som nu

Det går bra för Sverige. Alla siffror pekar i princip åt rätt håll vad gäller såväl ekonomin som arbetsmarknaden. Den petige kan kanske tycka att inflationen tycks bli lite lägre än önskat, men det rör sig knappast om någon förestående systemkollaps. Kort och gott – det ser bra ut.

Bemanningsbranschen är inget undantag. Såväl efterfrågan som omsättning ökar för branschen. Men det är inte vilken personal som helst som efterfrågas av företagen. Kompetensen är viktigare än någonsin och det är inte helt lätt att få tag på rätt folk. Med rätt menar vi förstås anställda som inte bara har rätt kompetens på pappret, utan även anställda som förstår och delar företagens kultur och mål.

Det är mer eller mindre huggsexa på ”rätt” personer. Detta oavsett om det gäller digitala strateger, lönekonsulter eller CFO:er. Har du rätt utbildning finns det jobb att välja mellan, men det krävs att du passar in. Från företagens sida krävs det också att man kan erbjuda en intressant, spännande och utvecklande arbetsplats. Få nöjer sig med att sitta ut dagarna vid skrivbordet och det är inte längre bara lönen som avgör var man tar anställning. Det krävs något extra för att locka till sig rätt kompetens. Employer Brandning bir helt enkelt allt viktigare.

Detta gäller i princip för alla nivåer av arbete. Chefs- och specialistfunktioner är inte undantaget. På de områdena ser vi om möjligt kanske en ännu högre rörlighet i dagsläget. Det söks folk brett och många verkar villiga att byta från där de sitter idag. Förutsatt att rätt erbjudande dyker upp.

För oss som bemannings- och rekryteringskonsulter innebär det här både utmaningar och möjligheter. Vi måste vara mer noggranna än någonsin i vår urvalsprocess och ständigt utmana oss själva för att hjälpa alla inblandade. Det krävs mer än någonsin för att vi ska hitta rätt person till rätt plats och i rätt tid.

I slutändan innebär det dock att vi kan få ut många fantastiska människor till deras potentiella drömjobb.

Det är helt enkelt en rolig tid att vara i vår bransch.

Shervin Razani
Grundare och VD Jurek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall