Nytt livspussel för den nya generationens jurister – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
28a5654dcead1cacc827edd2ba89d7e4

Nytt livspussel för den nya generationens jurister

Att skapa balans mellan arbete och fritid har länge varit uppe för diskussion. Men nu kan vi verkligen urskilja att det pågår ett generationsskifte ibland jurister när det kommer till just synen på hur man ska optimera sitt livspussel.
Helena Woodcock arbetar som Senior Rekryteringskonsult och Business Manager för Jurek Law och har över 20 års erfarenhet av arbete som jurist både på advokatbyrå och bolag. Hennes erfarenheter från att praktiskt utöva juridik i kombination med de hundratals jurister hon intervjuat och matchat med olika uppdrag har gett henne en unik insyn i hur branschen förändras. Vi passade på att lyfta frågan om dagens livspussel bland den nya generationens jurister med Helena. Läs hennes tankar här:

 

dc5ddbab20dabc91fd0823e01be8ff3e
Helena Woodcock, Business Manager Jurek Law

Att ett jobb på en advokatbyrå innebär hårt arbete är något som alla räknar med. Men måste hårt arbete nödvändigtvis utesluta att man har höga ambitioner på sin fritid? Vare sig det gäller att vara mer närvarande bland familj och vänner eller om det gäller träning eller fritidsintressen. Det har blivit allt tydligare att dessa mjuka värden inte bara önskas, utan faktiskt krävs av den nya generationens jurister.

 

Vi på Jurek Law har märkt att de byråer som utstrålar en tuff arbetskultur har fått det märkbart svårare att rekrytera jurister. Det handlar inte om att yngre jurister är mindre ambitiösa eller dedikerade, men däremot handlar det om att de värdesätter vikten av att prestera även utanför arbetet. De byråer som förstår hur viktig den här balansen är har mycket att vinna på att våga erbjuda flexibilitet likt arbete hemifrån.

 

Det här är något som advokatbyråer behöver förhålla sig till. Ett sätt att komma tillrätta med dessa nya önskemål och krav från den nya generationen är helt enkelt att ta in fler jurister för att skapa luft i systemet. Då blir det inte lika sårbart när livet kommer emellan. Förstås innebär detta ökade kostnader för arbetsgivaren och därmed en sämre marginal på verksamheten. Det finns advokatbyråer som idag har detta som en uttalad policy. I stället för att kräva en hög debiteringsnivå nöjer man sig istället med färre timmar per jurist. Det innebär att man tjänar mindre, men kan inte bara attrahera duktiga jurister utan också behålla dem. Något som lönar sig i längden. Vidare handlar det också mycket om att aktivt arbeta med sitt ledarskap. Den yngre generationens jurister är typiskt sett värderingsstyrda och här gäller det som advokatbyrå att aktivt arbeta med sina värderingar, inte bara sätta dem utan också leva efter dem, för att vara en attraktiv arbetsgivare.

 

Tack för spännande tankar Helena. Helena blev nyligen intervjuad i en artikel av affärsvärlden på ämnet. Läs artikeln: ”Livsbalans viktigare än lön” här!

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall