Misstagen under intervjun som kan sänka din lön – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
1c86cbf7b1589abed601696688178e62

Misstagen under intervjun som kan sänka din lön

Otydlig, osäker och dåligt påläst. Sara Molin, rekryteringschef hos oss på Jurek, berättar för Dagens Industri om några vanliga misstag kandidater gör på anställningsintervjun, som riskerar att sänka deras lön. 

Genom åren har Sara intervjuat tusentals kandidater till jobb inom ekonomi, juridik och HR. En central fråga under intervjuerna är förstås frågan om löneanspråk.

Vi försöker alltid att få kandidaten trygg i situationen så att intervjun blir så bra och strukturerad som möjligt. Vi ställer samma frågor till alla för att underlaget ska kunna jämföras rättvist och löneanspråken är förstås en naturlig del i den processen. Därför kan det bli problematiskt när en kandidat inte svarar på den frågan eller ändrar sitt anspråk under rekryteringen, säger hon.

En bra kandidat är trygg, påläst och har en god uppfattning om vilken lön man ska begära, anser Sara:

Jag tycker att man ska förbereda sig väldigt noga. Det finns mycket bra statistik på nätet, prata runt med ditt umgänge och kollegor. Samla på dig bra och väl underbyggda argument så kommer rekryteraren snabbt förstå att du har koll. Många tycker att det är jobbigt att prata lön men det är viktigt att ta frågan på allvar eftersom alla tjänar på en bra och rättvis lönesättning, både du som individ och företagen.

Läs hela artikeln här! 

 

4 missar på intervjun du absolut ska undvika:

  • Förhandla med sig själv Ett vanligt exempel kan låta så här: ”Jag har tänkt mig 35 000, men 32 går också bra.” Det skickar signalen att man inte är trygg i sitt eget värde på arbetsmarknaden, och arbetsgivaren kommer med största sannolikhet inte erbjuda mer än 32 000.
  • Lägga sig för högt Vanligt om man inte har koll på branschens statistik. Till exempel ser vi ofta hyfsat nyutexaminerade kandidater som har enormt höga löneanspråk i förhållande till vad de har för erfarenhet. Då har man inte heller förstått sitt värde och är man då inte beredd att diskutera sitt anspråk riskerar man att bli bortsållad i urvalet.
  • Vägra lämna löneanspråk Man är ofta rädd för att lägga sig för högt eller lågt, och det är inte helt enkelt vilket vi kan se ovan. Det skickar dock konstiga signaler att inte svara alls vilket kan leda till att kandidaten sållas bort eftersom jämförelseunderlaget inte blir komplett.
  • Ändra sig under processen Man lämnar ett anspråk i början, sedan när man går vidare till nästa intervju har man höjt sina anspråk dramatiskt. Det är ett riskabelt sätt att försöka höja lönen på och stjälper ofta kandidater. Har blivit vanligare på senare år.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall