Marketing Insight – Talang – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
06cc412c5c773a599647ac653e5da11b

Marketing Insight – Talang

Jurek har ständigt örat mot marknaden och träffar hundratals kandidater varje vecka som hjälper oss att kartlägga de senaste trenderna och tydliga förändringar på marknaden.

 

Vad har symboliserat Q1 när det kommer till att hitta talang?
Vi bad några av Jureks rekryteringskonsulter att svara med ett ord vad som symboliserat första kvartalet 2017 när det kommer till att hitta rätt talang till rätt plats.

 

Proaktivitet!
Anousheh Abuhamzeh- Rekryteringskonsult: ”Det är tydligt att det fortsatt är kandidatens marknad och för att inte tappa de bästa kandidaterna tar man allt snabbare beslut. Det har blivit lite som med bostadsmarknaden där man säljer genom förhandsvisning – nu hör man av sig till sin rekryteringsbyrå och talar om vad man vill ha innan talangen ”kommit ut på marknaden”.

 

 

Talangjakt!

Nina Grundström – Senior Rekryteringskonsult: ”Jakten på de främsta talangerna fortsätter. Man har i allt större utsträckning förstått att man ofta måste söka upp talanger självmant och att rätt talang inte alltid hittar till just ditt företag. Man måste helt enkelt vara bättre på att sälja in sig som företag och locka talanger.”

 

Öppensinnade:

Ulrikka Uittomäki – Senior Rekryteringskonsult: ”Kunderna letar i allt större utsträckning efter talang utanför den berömda boxen. Det är inte längre enbart utbildning och erfarenhet av en specifik roll som avgör – allt oftare går man på de så kallade informella kraven: personlighet, värdering, ambition och utvecklingspotential.”

 

Åldersnojja:

Helena Woodcook – Rekryteringskonsult ”Det är fortsatt tydligt att man söker efter en viss typ av talang – idén om att en talang är en ung, friska arbetsmyra. Men under Q1 har vi börjat se en något mer positiv inställning när det kommer till just ålder. Man har förstått att talanger kan röra sig betydligt högre upp i åldrarna.”

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall