London calling! – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
d6687bfed87d0753a55815d08cae34bb

London calling!

Nu har Jurek gjort sig hemmastadd på det nya kontoret i London. Efter många spännande möten och en stor portion talang sammanfattar vi vår första tid i Brexit-land. Vi passar på att fråga Anousheh, Head of UK, om upplevelser, spaningar och utmaningar.

Hur har din första tid varit?

De två första veckorna i ”the windy city of London” har varit otroligt lärorika, hektiska och spännande! Förutom att jag skaffat en ny frisyr i vinden så har vi träffat ett 20-tal kandidater, både svenskar och britter, inom finans, law, HR och marknad som är intresserade av en ny karriärmöjlighet i Sverige. Vi har introducerats till vårt nya kontor på 15 Bishopsgate, där vi sitter i ett s.k. WeWork-community med ett mycket stort antal andra internationella och inhemska bolag som har sin arbetsplats här. Att vi sitter i hjärtat av finansdistriktet är en stor fördel för oss då många av de kandidater vi träffar arbetar just i detta område.

För att lära känna vår nya marknad så deltog vi på kursen ”Making Sense of Britain”, anordnad av Svenska Handelskammaren i London. Här har vi etablerat många nya kontakter, däribland brittiska bolag som vill samarbeta med oss inom rekrytering.

 

Har du märkt av någon skillnad i rekryteringsprocessen mellan UK och Sverige?

Vi märker att det är en stor skillnad i hur brittiska rekryteringsbolag arbetar jämfört med svenska. Här är kandidaterna vana vid att bli approcherade av ett mycket stort antal rekryterare genom massmail och samtal, och vi har fått höra att det är väldigt uppskattat med en personlig kontakt från ett etablerat bolag i Sverige som kan branschen på plats. En annan stor skillnad är att kandidaterna inte kommer till oss – vi kommer till kandidaterna. Så vi har verkligen rest London runt på både kvällar och helger för att träffa våra kandidater. Flexibilitet är ett måste för att nå ut till kandidater i London!

 

Vad har varit den största utmaningen?

Att etablera sig i en av världens största metropoler har varit en intensiv och rolig utmaning! Bara insikten att Bank Station har 9 utgångar kan vara smått skrämmande för en Stockholmare. Man går lätt vilse om man inte följer Google Maps om man säger så! Men det är ju just det som är så spännande – att vi får ta oss an denna spännande metropol som är full av talang och potential.

 

Stort tack Anousheh, vi ser fram emot nästa uppdatering från The windy city!

 

Anousheh på plats i London

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall