LONDON CALLING – EN NY BREXITHORISONT – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
d6687bfed87d0753a55815d08cae34bb

LONDON CALLING – EN NY BREXITHORISONT

Mitt i turbulensens London med en fortsatt ovisshet kring Brexit så fortsätter Jureks uppdrag att träffa kandidater som av olika anledningar påverkats av den rådande förvirringen och som är redo för ett nästa steg i karriären. Jureks Anousheh, Head of Recruitment UK, delar med sig av månadens iakttagelser från dessa spännande möten och förklarar hur arbetsklimatet i UK påverkas av en ytterligare uppskjuten Brexit.

 

Hur påverkas arbetsklimatet i UK av turerna kring Brexit?

– När vi kom till London tidigt i våras så var hotet om Brexit väldigt nära, vilket gjorde att arbetsklimatet var påtagligt oroligt. I och med att Brexit förlängts till och med den sista oktober så kan man känna av en tillfällig lättnad, men samtidigt en ökad irritation kring diskussionen i stort.

 

Hur agerar man på den nya informationen kring Brexit?

– Vissa har satt oron på paus och inväntar vidare information, medan andra är så pass trötta på hotet om Brexit att de är villiga att överväga alternativa lösningar enbart för att slippa bekymra sig över vad som komma skall eller ej. Jurek träffar främst kandidater inom den finansiella sektorn och här finns en tydlig oro bland de anställda på storbankerna. Många är beredda att utvärdera alternativet för en fortsatt karriär i Sverige eller i andra Europeiska länder.

 

Hur resonerar man kring själva utträdesdatumet?

– Vissa av kandidaterna jag träffar och intervjuar är inte oroliga för det exakta utträdesdatumet. Däremot ser de inte längre London som en stad där de vill vara på längre sikt. I och med att de har svårt att kontrollera tidshorisonten så öppnar de även upp för andra potentiella erbjudanden på ett helt annat sätt än tidigare.

 

Stort tack Anousheh!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall