Kriget om de 3-5 åriga juristerna – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
d155dab5f8dcdcc04b8f3a811bffd12a

Kriget om de 3-5 åriga juristerna

Vi på Jurek har sedan starten varit specialiserade på kompetensförsörjning inom juridik, och även när andra affärsområden tillkommit är tillsättning och rekrytering av jurister ett av våra största områden. Helena Woodcock, Ulriikka Uittomäki och Anousheh Abuhamzeh är tre av våra rekryterare som samtliga är och har arbetat som jurister i olika befattningar. Vi satte oss ner och diskuterade det alltmer påtagliga kriget om de populära 3-5-åringarna.

 

Helena – Visst är det en otroligt stor efterfrågan på just 3-5-åringar just nu! Både på advokatbyråer och bolag. I det senioritets-spannet har man som jurist kommit upp till en nivå där man arbetar självständigt, man har kanske börjat projektleda, man kan hantera ärenden själv. Samtidigt upplevs man fortfarande som formbar vilket många kunder önskar – att man kan ta till sig en ny arbetskultur och snabbt och enkelt komma in på en ny arbetsplats. Det är klart att de är eftertraktade!

Ulriikka – Ja, verkligen. Detta är en kategori jurister som alla rycker i. Det finns helt klart en större efterfrågan än utbud. För att råda bot på det här problemet skulle jag råda fram för allt advokatbyråer att inte strikt följa sin interna trappa, utan att våga satsa på de yngre och plocka upp talangerna tidigare. Inte bara löser man då  resursproblemet, dessutom tycker juristen att det är kul att bli satsad på och känner sig uppmuntrad och uppskattad. Det gör att man som arbetsgivare också minskar risken att tappa den talangen.

Helena – Vad jag också hela tiden försöker få kunderna att tänka på är att inte stirra sig blinda på just senioritets-spannet 3-5-åringar, utan i stället tänka rent kompetensmässigt. Det finns förstås många jurister som är mer seniora än så, men som ändå kan vara relevanta för den aktuella tjänsten. Man kanske har arbetat i en annan bransch under ett par år, eller ett annat rättsområde, men önskar få möjlighet att arbeta med just det som tjänsten innebär. Då är det synd att man ska bli bortvald bara för att man har arbetat fler år än fem!

Anousheh – Ja, precis. Många kunder ser dock inte detta som en möjlighet, utan tror att man kanske inte kan matcha varken lön eller utvecklingsmöjligheter, så man väljer bort dessa redan från början i processen.

Ulriikka –  Instämmer! Vår roll blir då att våga utmana kunderna och få dem att tänka bredare, tänka kompetens i stället för år eller erfarenhet. Att får dem att inte låsa fast sig vid de ”unga och hungriga”. Man ska inte heller glömma bort att de mer seniora juristerna kanske har passerat barn-stadiet och har en helt annan möjlighet att helhjärtat satsa på arbetet, utan att behöva pussla på samma sätt med sitt privatliv som de yngre juristerna.

Anousheh –  Ja det är också sant! Sedan är det viktigt i kriget om kandidaterna att också hela tiden som arbetsgivare försöka hitta sin egen USP. Det vill säga, vad gör att man vill arbeta just här? Vad kan vi som arbetsgivare locka med när du kommer till oss? Det är ju inte så att inga 3-5-åringar vill byta jobb. Det kan finnas massa olika skäl till varför man inte trivs på en viss arbetsplats. Vårt jobb som rekryterare är också att hjälpa kunden att hitta sin USP, för att sedan hitta den profil som passar in just där.

Helena –  Verkligen. Det här innebär förstås att rekryteringsprocesserna tar längre tid, det är ju fortfarande en otrolig högkonjunktur och många rycker och sliter i kandidaterna. Det tar sin tid att searcha och hitta rätt! Det vi dock märker är att ett nära samarbete med kunden, där vi har möjlighet att verkligen lära känna dem och deras sätt att arbeta – för att sedan kunna sälja in just deras arbetsplats till aktuella kandidater är det som fungerar bäst. Samtidigt som vi utmanar dem i deras sätt att tänka, får dem att tänka bredare än vad de först utgick från, att inte stirra sig blind på just 3-5-åringar utan våga tänka bredare, då ger det absolut bästa resultat!

Tack!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall