Jurek Law växer sig ännu starkare inom Compliance – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
8af7e4094a320faa40a18cfe5f728fbd

Jurek Law växer sig ännu starkare inom Compliance

Jurek Law fortsätter att växa och nischa sig inom viktiga och efterfrågade områden. Därför välkomnar vi nu Elin Psilander, specialist inom Compliance och ställer några frågor om erfarenhet, tankar om hennes bidrag på Jurek LAW och om branschen i stort.

 

Varmt välkommen till Jurek Law Elin! Berätta lite om din bakgrund.

Tusen tack. Jag är utbildad jurist som snabbt fattade intresse för Compliance. Jag började min karriär som Compliance Officer och specialiserade mig inom området anti -penningtvätt. Jag har arbetat såväl på storbank som mindre bank, både som konsult, anställd och i eget företag.

 

Varför valde du att börja med rekrytering? 

Jag var sugen på att göra något nytt, men ville absolut dra nytta av min specialisering inom Compliance. Att jobba med rekrytering känns som en perfekt utmaning där jag får göra något nytt, men där jag fortfarande drar nytta av min erfarenhet, mitt breda kontaktnät och min insyn i branschen. Jag har koll på vilken typ av kompetens som behövs i de olika linjerna och ser fram emot att göra riktigt bra matchningar där både kund och kandidat ser ett långsiktigt samarbete.

 

Ser du någon utmaning med att rekrytera inom Compliance?

Absolut! Det kommer vara krävande och jag ser fram emot att utvecklas i min roll som rekryterare. Jag tror att det är extra viktigt att man är bra på att känna in personer och vara relationsbyggande. Compliance är så brett – det räcker inte bara med att vara teoretisk, du ska kunna förstå verksamheten och även se vilken påverkan regelverken får rent praktiskt. Med andra ord krävs ett brett spektrum och ett slags förutseende. Många jurister blir relativt fyrkantiga i och med att man nischar sig så snabbt inom ett område. Nu handlar det om att hitta jurister som har helheten – både det teoretiska och det praktiska.

 

Vad ser du fram emot på Jurek Law?

Jag ser fram emot att vara en del av ett bolag med entreprenörsanda där utrymme finns för nytänkande och kreativitet. Med tanke på att det finns ett så stort behov av Compliance-personal idag så tävlar alla om samma grymma människor. Så det handlar om att hitta attraktiva uppdrag, presentera och motivera dessa för kandidaten och sedan hitta den perfekta matchen. Men här tror jag att det är viktigt att addera en nypa nytänkande. Att våga gå utanför de självklara ramarna. Man måste inte vara jurist i grunden för att vara duktig inom Compliance. Jag menar att om du är analytiskt lagd eller har lång erfarenhet av bank och finans kan du alltid lära dig regelverken. Det beror ju helt på vilken kompetens som arbetsgivaren är i behov av. Det var det som fick mig intresserad av just Jurek Law, här finns utrymme för kreativitet och nytänkande. Inte minst med tanke på satsningen ”Jurek Institute” som skapar förutsättningar för att lyfta fram värdefull kompetens inom yrkesroller där det råder stor brist. Jurek ger kandidater en chans att utvecklas och komma in på en arbetsmarknad där man skriker efter just den kompetens som kandidaten utbildar sig inom.

 

Varmt välkommen Elin!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall