Intervju med HR-Chef Annelie Porseryd – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
konsult HR

Intervju med HR-Chef Annelie Porseryd

Hej Annelie! Berätta lite om dig själv och vad du jobbar med?

Jag har jobbat med HR i snart 20 år – högt och lågt, vitt och brett – varav de senaste 4 åren som konsult. Tackade nyligen ja till anställning hos ett företag som har en spännande resa framför sig. Kunde inte motstå att få vara en del av den och det känns viktigt för mig att ta mig an nya och varierande utmaningar för att behålla och utveckla min kompetens.

Vad tror du blir HR´s viktigaste fokus under 2019?

Hur vi tar oss an och jobbar med den omtalade digitaliseringen. Att vi förstår hur stor del av den som handlar om nya arbetssätt, nya förhållningssätt men framför allt om beteendeförändringar. Här har HR en viktig funktion liksom i att få arbetet att genomsyra hela verksamheten. Så vill jag tro att arbetsmiljö kommer att stå högt på agendan mot bakgrund av den negativa utvecklingen av psykisk hälsa som visar sig redan bland våra ungdomar.

Tycker du att det är något som HR kan skulle kunna göra mer respektive mindre av?

Kopplat till föregående fråga finns det många av våra processer och arbetsuppgifter som kan effektiviseras och förenklas så att tid frigörs till att jobba mer med att utveckla människor och verksamhet för att möta framtida förväntningar. Tror också att vi behöver bli modigare och ifrågasätta om vi gör rätt saker eller om vi bara gör det av gammal vana. 

Hur har ditt samarbete med ID Entity (nu en del av Jurek) sett ut genom åren?

Otroligt givande, roligt och nära. Det har alltid funnits en rak, öppen och ärlig dialog som jag uppskattar enormt! Min känsla är att de faktiskt känner konsulterna de jobbar med och kan matcha med rätt uppdrag. Det är också jättebra med alla tillfällen som ordnas för att konsulter och kunder ska få tillfälle att mötas kring olika teman.

Har du något tips på vad man kan göra gråregnig novemberhelg?

Hålla i tanken allt jag är glad och tacksam för. En gofika med goa människor brukar också göra gott!

Tack!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall