ID Entity & Jurek omvärldsbevakar – 2019 års HR-trender i fokus – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
kandidater administration

ID Entity & Jurek omvärldsbevakar – 2019 års HR-trender i fokus

Som specialister inom HR-området känns det viktigt för oss på ID Entity & Jurek att hänga med i HR -trender för att kunna vara de bästa rådgivarna gentemot våra kunder när vi löser deras behov. Mycket har hänt de senaste åren och förändringens tider är ett faktum, med digitalisering i spetsen. 2018 går mot sitt slut och vad är då bättre än att nu börja blicka framåt in i 2019 och kommande HR-trender?

Det vi hittat är att flertalet artiklar fortsatt belyser förflyttningen från fasta jobbtitlar/arbetsbeskrivningar till att istället fokusera på kompetenser, och att en och samma person ofta är involverad i flera olika projekt och avdelningar utifrån sin kompetens. Enligt en källa vi tittat på uppskattas det att år 2020 kommer cirka 50% av arbetskraften i USA vara ”temps”, kontrakt- eller frilansarbetare. Man har tidigare sett på detta skifte som en ekonomisk störning, men inser nu att  det kanske ger företag möjlighet att spara pengar genom att anställa unik kompetens för ett specifikt behov eller ett projekt.

Förflyttningen från fasta jobbtitlar till ”temps” är tydlig för oss redan nu, då vi ser en ökad efterfrågan på HR-konsultstöd. Det är spännande och utmanande att få rätt person och kompetens på rätt plats, då våra kunder står inför olika utmaningar som kräver specialistkunskap inom olika HR-områden, varje situation och uppdrag är unikt.

Vi ser också att arbetet med ”People Analytics” har ökat och att teknik framöver kommer hjälpa HR att vid rekrytering fokusera på värdeskapande relationsbyggande, istället för att exempelvis lägga mycket tid på kartläggning av talanger.

Framåt kan vi också se att HR kommer få en ännu viktigare roll i kampen om att attrahera och behålla medarbetare! Detta i takt med att talangerna ställer högre krav på sin arbetsgivare i relation till helhetserbjudandet. Som ett resultat kommer vi troligtvis att se allt mer kreativa sätt för hur företag sätter sina värderingar i fokus vid Employer Branding-arbetet.

Det är spännande tider för HR framöver! Vad säger du, håller du med? Vill du läsa mer kan även vi rekommendera denna artikel av Rachel Klinefield.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall