Hon tänker utanför boxen när det kommer till Talang – Möt Caroline som driver Jurek Institute! – Jurek Rekrytering & Bemanning
KONTAKT
X
STOCKHOLM
Biblioteksgatan 11
111 46 Stockholm
Tel. 08-525 01 800
info@jurek.se
MALMÖ
Carlsgatan 3
211 20 Malmö
Tel. 040-602 76 40
info@jurek.se
GÖTEBORG
Kungsgatan 17
411 19 Göteborg
Tel. 031-712 83 40
info@jurek.se
SUNDSVALL
Storgatan 29
852 30 Sundsvall
Tel. 060-616 403
info@jurek.se
7b46ee2b9005386ffb3823b1b8ecb361

Hon tänker utanför boxen när det kommer till Talang – Möt Caroline som driver Jurek Institute!

 

De senaste åren har tillskottet av kompetens inom vissa yrken varit för låg för att möta marknaden, ett problem som länge varit känt inom exempelvis IT-branschen. Nu har Jurek uppmärksammat att det tenderar att ske även inom finansiella och administrativa yrken. Dessutom finns det en allt större önskan från yrkesverksamma och erfarna personer att kunna vidareutbilda och utveckla sig i sin yrkesroll. Dessa två faktorer ligger till grund för Jureks senaste satsning – Jurek Institute. Caroline Lindberg projektleder initiativet och delar i nedan intervju med sig av möjligheter och utmaningar.

 

Varför är Jurek Institute en viktig satsning?

– Vi vill skapa förutsättningar för att lyfta fram värdefull kompetens inom yrkesroller där vi ser att det råder stor brist. Vi strävar efter att tillföra Talang på lika villkor till den svenska arbetsmarknaden. I och med denna satsning har vi möjlighet att påverka hela processen och följa kandidaten i deras personliga utveckling, samtidigt som vi skapar värdefull kompetens åt våra kunder.

 

Vad är förutsättningarna för kandidaten?

– Vi ger kandidater en chans att utvecklas och komma in på en arbetsmarknad där man skriker efter just den kompetens som kandidaten utbildar sig inom. En positiv bieffekt blir såklart att vi bidrar till den allmänna nyttan på arbetsmarknaden. Dessutom garanterar vi kandidaterna 12 månaders anställning med fast lön efter examen.

 

Vad är förutsättningarna för kund?

– För att våra kunder ska matchas med rätt konsult så erbjuder vi löpande intervjuer parallellt med utbildningen. På så sätt har de möjlighet att träffa flera av våra kandidater och göra sitt urval därefter. På sikt är målsättningen att våra kunder ska kunna lämna en kravprofil på kompetens och kvalité som vi sedan använder för att skräddarsy en utbildning som matchar kundens behov.

 

Hur hittar vi rätt kandidater?

Vi har en gedigen urvalsprocess där vi lägger mycket fokus på att hitta kandidater med rätt profil till våra kunder. Vi välkomnar de som är modiga och längtar efter en förändring. Utbildningen är intensiv vilket ställer höga krav på kandidatens motivation, engagemang och effektivitet.

 

Hur ser framtiden ut för Jurek Institute?

Styrkan i Jurek Institute ligger i att vi kan anpassa oss utifrån kundernas behov och på så sätt skräddarsy varje utbildning. Redan under hösten kommer vi sätta upp minst två utbildningar. Den första går av stapeln i september med inriktning på Certifierade Löneadministratörer – en yrkesroll som vi vet är otroligt efterfrågad på marknaden. Därefter startar vi omgång två för Certifierade Redovisningsekonomer. Sen väntar fler satsningar som vi inte kan avslöja ännu… Så, stay tuned! Hör av er till mig om ni vill skräddarsy en process för att hitta rätt kompetens till just ert bolag.

 

Kontaktuppgifter till Caroline Lindberg:

Caroline.Lindberg@jurek.se
+46 73 74 56 530

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

VÄLKOMMEN

kartastockholm
kartagöteborg
kartamalmö
kartasundsvall